Egy hölgy már a fogadó óra elején megadta az alaphangulatot: kik lehetnek vajon Pikó tanácsadói, ne higgyen nekik, mert nagyon tévútra viszik A felszólaló hiányolta bérlakások kiutalását (illetve azt, hogy nem igazán a rászorulók kapják), kritizálta a közbiztonságot, a köztisztaságot, ahogyan azt is, hogy Pikó a közösségi oldalán minden „második szava a Józsefvárostól elvett pénzek”.

Miközben – ezt mi tesszük hozzá – soha nem volt ilyen magas Józsefváros éves költségvetése (28 milliárd forint), s a közelmúltban az is kiderült, tavalyról maradt további 5 milliárd forintja az önkormányzatnak

Felszólalt egy kilakoltatás előtt álló családanya is, míg valaki arra kérte az összes képviselőt: kezdjenek el a józsefvárosiakért együtt, közösen dolgozni…

A Fidesz a hibás

Pikó András válaszaiban sokszor mutogatott a Fideszre, őket hibáztatta, megjegyzéseket tett arra is, hogy az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért Alapítvány 400 józsefvárosi gyereknek balatoni tábort szervez , ahogyan szerinte a napokban a parkolás is csak és kizárólag Sára Botond miatt lett fizetős olyanok számára is, akik eddig kedvezményben részesültek… Azt azért belátta a polgármester úr, hogy Józsefváros egyik legnagyobb problémája: hogy koszos, szemetes.

Ferencz Orsolya (Fidesz-KDNP) hozzátette: a képlet egyszerű: a járda legyen tiszta, a kuka legyen kiürítve. Tényleg nem tűnik bonyolultnak. A parkolás kapcsán Ferencz Orsolya kiemelte: korábban a lehető legkedvezőbb lehetőséget kínálták az itt lakóknak, s azt kérte a polgármestertől, ezt a lehetőséget ne vegyék el a józsefvárosiaktól. Ha formális probléma áll fenn, oldják meg közösen úgy, hogy ne essenek el a józsefvárosiak a korábbi kedvezményektől.

Zöldítenének, nincs segítség

Egy, az Orczy úton lakó fiatalember azt nehezményezte, hogy közösségük ugyan igyekszik a házuk előtt lévő területet zöldesíteni, de megkereséseikre mostanában már nem kapnak visszajelzést se az önkormányzattól, se a fővárostól. Pedig egy minimális beruházással (egy vízóra telepítésével) meg tudnánk oldani kis közösségi kertjük – közterületen található – öntözését

Nem lehet boxedzés a Kesztyűgyárban

Sipos Mihályné azt nehezményezte, hogy korábban férje tudott boxedzéseket tartani szegény helyi gyerekeknek a Kesztyűgyárban, ezt most nem engedélyezik, pedig több más kerületben hasonló tevékenységekre tudomása szerint már van lehetőség. Pikó elmondta, ő most hall erről először, de azt ígérte: „meg fogjuk oldani”

Újra sorakoznak az ígéretek

Egyéb ígéretek is sorakoztak bőven – ilyenkor szoktak –, például az Orczy útra ígért gyalogosátkelőhelyről, a nagyobb tisztaságról, hogy jobban tisztítják majd a kutyafuttatókat, és még azt is megtudtuk, hogy Camara-Bereczki Ferenc (MSZP) bátor fiú, hiszen rá szokott szólni azon kutyatulajdonosokra, akik nem szedik fel állataik után a kakit.

Pikó: „Ott megyek el minden nap, nagyon koszos, rossz látni”

Az Orczy út köztisztasági problémájával úgy tűnik, a polgármester is tisztában van. Mint elmondta: gyakran jár arra hazafelé bringával a járdán (ahol egyébként nem igazán szabad tekerni a KRESSZ szerint ). Mint Pikó András kifejtette:

„Ott megyek el minden nap, nagyon koszos, rossz látni”.

Erre mit is mondhatnánk Talán csak annyit: a kosz, szemét ellen lehet tenni polgármester úr. Egyszerű: össze kell takarítani.