Közétkeztetés nélkül maradnak a józsefvárosi idősek és gyerekek?

Bányai Rudolf | 2020. 07. 01. – 17:40

A Napi.hu értesülései szerint mára közétkeztetési szolgáltató nélkül maradt Józsefváros: az ideiglenesen megbízott Eurest Kft. ugyanis nem főz tovább.

© Fotó
MTI/Illyés Tibor

Mint arról a Hírnyolc is beszámolt, a Közbeszerzési Hatóság keddi döntésével – amelyben 50 millió forintra bírságolta a Józsefvárosi Önkormányzatot – bebizonyosodott, hogy jogsértő az a szerződés, amelyet Pikó András polgármester – a képviselő-testületet megkerülve – kötött a kerületi közétkeztetés ellátására. A céget 5 millió forintra büntette a hatóság.

„Nem értünk egyet a Közbeszerzési Döntőbizottság Eurest Kft.-re vonatkozó döntésével, ezzel együtt a határozatban foglaltakat végrehajtjuk, a bírságot megfizetjük. Mivel a döntőbizottság megállapította az önkormányzat és az Eurest között létrejött Közétkeztetési feladatok átmeneti időszakra történő ellátása tárgyú szolgáltatási szerződés semmisségét, így érvényes és hatályos szerződéssel nem rendelkezünk” – írta szerdán Nyerges János a Napi.hu-nak.

Áll a bál az önkormányzatnál

A büntetés miatt a napi.hu szerint „áll a bál a józsefvárosi önkormányzatnál: jelenleg nincs olyan szolgáltató, aki szolgáltasson.” Értesüléseik szerint egy bölcsőde saját konyhájából akarják megoldani a kerületi közétkeztetést, ami nem arra van kitalálva. Így a rászorulók több fogás helyett egytálételt kapnak. Felmerült az is – írja a lap –, hogy konzerveket halmozzanak fel a rendkívüli helyzetben.

A fotó illusztráció.