Terjedelmes bejegyzésben értekezik Pikó András arról, hogy a közbiztonság mennyire nem tartozik az ő kompetenciája alá. Mint írta: még pénzt is áldozott volna arra, hogy a helyi közterület-felügyelőkkel közös járőrözést tartsanak a rendőrök, de nem tudta megvalósítani a tervét, mert nincs elég járőr. Ezzel mintegy le is söpörte magáról a felelősséget, rákenve azt a rendőrökre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság cáfolta Pikó Andrást. A police.hu oldalra felkerült közlemény szerint a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei, a BRFK Közrendvédelmi Főosztály, illetve a Készenléti Rendőrség egyenruhásai folyamatosan jelen vannak a józsefvárosi közterületeken. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság biztosítani fogja a létszámot a közterület-felügyelőkkel közös járőrszolgálatra is – hangsúlyozták.

Fotó: Hírnyolc

Hogy a polgármester mégsem tesz meg mindent ezen a téren, arra az egyik józsefvárosi közterület-felügyelő reakciója világít rá.

Fotó: Facebook

Mint azt a közterület-felügyelő írta: járműveik éppen, hogy mennek, eszközeik-felszerelésük elavult, fizetésük alacsony.

„Maradtunk a felügyelettel is egy páran, nem is tudom mi tartja itt ezeket a kollégákat, mert, hogy az anyagi, és az erkölcsi megbecsülés nem, az biztos! De ennek ellenére próbálunk a kerületben rendet tartani, de ha önök nem biztosítják a feltételeket,akkor kérdezem tisztelettel,…. hogy?”

– fejtette ki a véleményét, ami tökéletesen egybecseng a lapunknak korábban nyilatkozó közterület-felügyelő gondolataival.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Sára Botod, Józsefváros korábbi polgármestere Pikó András bejegyzésére reagálva azt írta, hogy a közbiztonság 2019 ősze óta romlott le drasztikusan Józsefvárosban. Az okokra kitérve közölte: előtte és azóta is Fidesz-kormánya volt és van Magyarországnak, csak a városvezetés cserélődött le, amely csökkentette a kerületi rendőrkapitányságnak nyújtott önkormányzati támogatást, megvonta a polgárőrség támogatását, és egyik első intézkedésként hatályon kívül helyezte azokat a közrendet és közbiztonságot erősítő rendeleteket. Továbbá újra drogközpontot akartak nyitni, amit a józsefvárosiakkal közös erővel sikerült csak megakadályozni.

„Felelősségvállalás és cselekvés helyett megint megy a mutogatás és a mosakodás. Ronda dolog”

– fogalmazott Sára Botond.

A korábbi polgármester felidézte, hogy korábban több mint 6 milliárd forintot fordítottak közbiztonságra, támogatták a kerületi rendőséget, a rendőrök Józsefvárosban tartását pedig 60 önkormányzati szolgálati lakás felújításával segítették.