Pikó András június 16-án tette közzé a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletének egy számára kedvező kiragadott szakaszát. Mint írta: az ítélet kimondja „a 2020. május 26-án létrejött szerződés semmisségét megállapító és a felperes terhére bírságot kiszabó rendelkezéseket megsemmisíti.”

Az önkormányzat még egy – a bejegyzéssel egybehangzó – sajtóközleményt is kiadott, amit számos sajtóorgánum átvett, ezekben azonban – a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint – valótlanul állítják, hogy jogtalanul bírságolták meg a Józsefvárosi Önkormányzatot.

A Fővárosi Törvényszék ugyanis – mint állítják – nem vitatta a Döntőbizottság által korábban megállapított, a közbeszerzési törvénybe ütköző hat jogsértés fennállását. Új eljárás lefolytatására csak a bírság mértéke és a szerződés semmissége tekintetében kötelezi az ítélet a Döntőbizottságot. Ráadásul a bíróság az ügy folytatásaként kiírt nyílt eljárással kapcsolatos keresetet elutasította – tették hozzá.

„Mindezek alapján a józsefvárosi önkormányzat mindegyik, közétkeztetési tárgyú eljárása a bíróság jogerős ítéletben is kimondottan törvényellenes volt. Az önkormányzat az ítéletek alapján köteles megtéríteni a Közbeszerzési Döntőbizottság perköltségeit is”

– fogalmaz a Döntőbizottság, amely az ügyben új eljárást is indított.

Józsefvárosi Fidesz: a polgármester hazugsággal leplezi a törvénytelenségeket

Rövid időn belül másodjára nem sikerül Pikó Andrásnak értelmezni egy bírósági ítéletet, vagy csak simán nem érdekli mi van benne, és azt hazudja, ami neki előnyös – kommentálta a Józsefvárosi Fidesz. Mint írják: a közétkeztetésre kiírt közbeszerzési eljárás törvénysértő. „Döbbenetes, hogy a polgármester akár hazugsággal is képes leplezni az önkormányzatban sorozatosan elkövetett törvénytelenségeket” – közölték.