Az egészséges környezetet és az ezzel összefüggő hatékony gazdaságot, az ezzel kapcsolatos etikus, kreatív és felelős gondolkodásmód elmélyítését a zászlajára tűző Fenntarthatósági Témahét szervezői „Zöld Tündér” díjjal ismerték el a józsefvárosi Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola alsós intézményvezető-helyettesét. Boda Réka dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkártól vehette át az elismerést a kiemelkedő ÖKO tevékenységéért.

Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, amelyet a fenntarthatósági témáért végzett több éves munkám elismeréséért vehettem át

– mondta a Hírnyolcnak Boda Réka, aki a kezdetektől fogva együttműködik a szervezőkkel és koordinálja a Fenntarthatósági Témahét programját, de olyan más rendezvények lebonyolításában is oroszlánrészt vállal, mint a ZöldOkos Kupa, amely regionális döntőjének is az iskola adott otthont.

A fenntarthatóság témája egy olyan tudás, amely még nem apáról fiúra, anyáról leányra száll, hiszen a mai gyermekek szülei még nem biztos, hogy tanultak erről

– mutatott rá Boda Réka, aki a gyermekek életkorának megfelelő, a saját életükhöz kapcsolódó példákkal tanítja meg a gyermekeket ennek a fontosságára.

Ezeket az ismereteket a gyermekek tanulják meg az iskolában és viszik haza, hogy meghonosodjon otthon, a családban

– mondta a pedagógus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a fenntarthatóság és környezettudatosság témája folyton jelen van az ÖKO iskolában, túlmutat a témahéten, hiszen az a cél, hogy a hétköznapokban is találkozzanak ilyen kérdésekkel a gyermekek.