Bömböltek a retró slágerek a helyi baloldal székhelyén – látható a videón, amit az egyik olvasónk küldött ma délelőtt. Elmondása szerint az utcában lakik, és november 24-én éjjel 23 órakor a munkából tartott hazafelé, amikor meghallotta a dübörgő zenét a zárt ajtó, ablak mögül.

Olvasónk azt is elmondta, hogy a kihalt utcán az is jól hallható volt, hogy a bent lévők közül sokan kiabáltak, énekelték a dalokat. Hozzátette: nem először tapasztalta, hogy éjszaka zajonganak az irodában.

Szerinte nem korrekt, hogy a politikusoknak lehet bulit tartani, míg mindenki másnak be kell tartania a koronavírus miatti korlátozásokat. Mint ismeretes: a járvány második hullámában a kormány kijárási tilalmat rendelt el este 8 és reggel 5 óra között, a szórakozóhelyek bezártak, minden gyülekezés tilos. Úgy tűnik, a Pikó András nevével fémjelzett helyi baloldal azonban fittyet hány a koronavírus járvány miatt bevezetett óvintézkedésekre és magára nem tartja érvényesnek a szabályokat.

Arról nem is beszélve, hogy a baloldal az éjszakai hangoskodással a lakók nyugalmát is zavarja.

Az ügyben megkérdeztük az MSZP józsefvárosi szervezetét, valamint Pikó András polgármestert is. 

Pikó András kérdésünkre azt válaszolta, tudomása szerint a Bacsó Béla utcai MSZP irodában nem tartottak bulit, ugyanakkor hozzátette, hogy a jelenlegi veszélyhelyzet alatt is megtarthatóak a 10 fő alatti összejövetelek, a zenehallgatást sem tiltották még be. A polgármester leszögezte, ő nem vett részt sem ezen, sem más összejövetelen, mert még a koronavírus fertőzésből lábadozok otthonában.

A koronavírus miatti korlátozások betartásáról Pikó András azt gondolja, hogy az emberek komolyan veszik és betartják a korlátozásokat, felelősségteljesen viselkednek. Ennek ellenőrzése viszont a kormányzat kötelessége, amit a tájékoztatók alapján a rendőrség és a honvédség el is végez.  

FRISSÍTÉS:

A józsefvárosi szocialisták levelünkre nem válaszoltak, ám a közösségi oldalukon megjelent egy közlemény, amely szerint kedden este négyen tartózkodtak ott és a kijárási tilalmat batartva reggel 5 után hagyták el a helyiséget. Mint írták a zenehallgatás ismereteik szerint nem tilos. A környékbeliektől panaszt nem érkezett hozzájuk, valamint azt állítják, hogy a levelünket sem kapták meg, amit a honlapjukon lévő hivatalos e-mail címükre küldtünk a cikk megjelenése előtt.

A vezető kép illusztráció.