A két kerület határán, az Üllői úton lévő, sérült gyermekeket foglalkoztató intézmény gyereknapi ünnepségére május 24-én került sor, amelyre a hagyományokhoz híven ezúttal is ellátogattak a józsefvárosi rendőrök, valamint a ferencvárosi tűzoltók. Nagy örömöt okoztak az egyenruhások járművei: a tanulók beülhettek a rendőrautóba és a tűzoltófecskendőbe. Sokan felpróbálták a rendőrök mellényeit, sapkáit, a bátrabbak a bilincselést is vállalták és kézbe vették a gumibotot, amivel igazi rendőrnek érezhették magukat.

Fotó: Hírnyolc

„A gyermeknap az év lezárását megelőző nagy iskolai együttlét, amin megünneplik, amit egész tanévben megszoktak, hogy ők egy közösség” – mondta lapunknak az intézmény vezetője. Kajáry Ildikó hozzátette: ebben az évben fokozott izgalom előzte meg az eseményt, hiszen a Covid ideje alatt nem tudták megtartani a programot. Mint mondta: mindig igyekeznek meglepetéssel készülni a gyerekeknek.

Fotó: Hírnyolc

„Tanulóink közel 70 százaléka fiú, így az egyik legnagyobb izgalommal várt esemény a rendőrök és tűzoltók érkezése” – fogalmazott az intézmény vezetője, majd hozzáfűzte: annak is örülnek, hogy idén is elfogadta a meghívásukat Gryllus Vilmos, aki egy kis zenéléssel örvendezteti meg a gyerekeket.

„A rendőrök immár 8 éve járnak a Bárcziba” – erről már Tolnay Krisztina főtörzszászlós, az iskola rendőre beszélt.

Fotó: Hírnyolc

A programnak a felhőtlen öröm mellett gyakorlati előnye is van, hiszen ezeken az alkalmakon is láthatják, hogy a rendőröktől nem kell tartani, hanem ha szükségük van segítségre, esetleg elkeverednek, merjenek segítséget kérni a kék egyenruhásoktól.

A program egyik kiemelkedő eleme volt Gryllus Vilmos koncertje.

Fotó: Bárczi iskola

Ezeken kívül az udvaron különböző kihívások várták a gyerekeket: horgászat, célbalövés, kötélhúzás és megannyi játék.