Folytatódik a Nagy Átverés Show. A „Józsefvárosi Önkormányzat tesztjelleggel megnyitja a Bacsó Béla utca Vásár utca és Bérkocsis utca közötti szakaszát a helyi lakosok és vendéglátósok számára. Az utca megnyitása a gépjármű forgalom előtti lezárást és gyalogos-kerékpáros zóna kijelölését jelenti” – adta hírül az önkormányzat közösségi oldala.

Egy kis rajzot (grafikát) is mellékelve, amelyen egy eső után előbújó, nyálkás és rendkívül lassú puhatestű állat szerepel az egyik ajtó felett cégérként. Nyilván azért, mert leírni azért nem merték a presszó nevét, de elég bugyutának kell lennie ahhoz az embernek, ha erről a rajzról mondjuk az Elefánt kocsma jutna az eszébe…

Márpedig ez a presszó a Józsefvárost most uraló (és szépen lassan tönkre tevő) álcivil-balliberális politikai tömb kampányközpontja.

Ez azért felvet egy pár kérdést.

Volt-e más jelentkező a kerület más pontján erre a „tesztjellegre”?

Miért pont ott és miért pont erre az időszakra jelölték ki „tesztjelleggel”?

Így juttatják egy kis bujtatott üzleti előnyhöz törzshelyüket?

A gyaníthatóan haveri kocsma mit ad cserébe ezért az ingyenes önkormányzati reklámért és a forgalom lezárásból fakadó előnyért?

Tényleg igaz, hogy ez lenne az egykori kerületi mindenható szoci ingatlanguru, a most éppen tanácsadóként működő Molnár György kedvenc helye?

Fizetik-e a teljes árú közterület-használatot?

A kampányban fennen hangoztatott nagy részvételiség jegyében egyeztettek-e előtte a lakókkal?

A lakosok szerint ez egy újabb lépés a bulinegyeddé váláshoz

A hír hallatán a környékbeliek felháborodásuknak adtak hangot az Önkormányzat közösségi oldalán. Erika úgy véli, „szerencsétlen ott lakók nyakába varrnak a megkérdezésük nélkül egy kisebb bulinegyedet. Úgy, hogy ráadásul a lakásaik értéke mindjárt a fele lesz, azért gondolkodni ér ám.”

„Hogy sikerült pont ezt az utcaszakaszt megtalálni erre a kezdeményezésre? Egyrészt előbb talán rendbe kéne tenni az egész Bacsó Béla utcát, mert katasztrofális az állapota, másrészt ott lakóként már így is kész csoda, ha az ember kocsival be tud jutni az utcába és még esetleg le is tud állni, az a kivételes szerencse érzése (ha a Bérkocsi utca-Népszínház utca szakaszon valaki nem talál parkolóhelyet, akkor ennek a szakasznak a lezárásával a fél várost meg kell majd kerülnie, ha a környéken akar parkolni). Ha már ezen a részen szeretnének kedveskedni a lakóknak, talán meg kéne próbálni a Rákóczi teret rendben tartani, és inkább ott legyen kiülési lehetőség”  – fejezte ki aggodalmát Zsófia.