Kocsis Máté szerint Pikó András polgármester megválasztása óta annyit szerencsétlenkedett és trükközött a gyerektábor felújításával is, hogy december 31-én lejárt a határidő és vissza kell fizetnie a fel nem használt állami támogatást. A polgármester a közösségi oldalán vagdalkozott, ami helyett érdeklődhetett volna a forrás lehetséges felhasználásáról – jegyezte meg az országgyűlési képviselő, aki ezt megtette Pikó András helyett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumából azt a tájékoztatást kapta Kocsis Máté, hogy amennyiben az Önkormányzat kérvényezi, változatlan műszaki tartalommal újabb támogatási szerződést kötnek Józsefvárossal.

Szóval Pikó úr ismét megbukott városvezetésből, ugyanis az őrjöngő posztok megírása helyett célszerűbb lenne inkább tájékozódnia, hiszen nem ért ahhoz a munkához, amit elvállalt. Ez pedig kommunikációs trükkökkel és csűrés-csavarással nem orvosolható

– fogalmazott Kocsis Máté.

Az országgyűlési képviselő úgy összegzett: Józsefváros visszakaphatja a kormányzati támogatást a kerületi üdülő fejlesztésének befejezéséhez, csak kérelmeznie kell az önkormányzatnak. Ennek érdekében a Fidesz helyi képviselői előterjesztést nyújtanak be.

2020-ra el kellett volna készülnie a tábor fejlesztésének

Sára Botond, Józsefváros előző polgármestere arról írt, hogy ez az ügy nem a politikusokról, hanem a józsefvárosiakról szól. Mint kiemelte: 2019-ben elkészült a beruházás első üteme, felépültek a tábor épületei. Az akkori tervek szerint 2020 második felében megnyitott volna az üdülő. Az EMMI azért utasította el a polgármester táborral kapcsolatos kérelmét, mert Pikó András lényeges elemeket kivett a tervből, ami a józsefvárosiak kényelmét, biztonságát és a tábor hosszú távú fenntarthatóságát szolgálta volna.

Nem erről szólt a megállapodás, ez már nem az az üdülő, amit a józsefvárosiak megálmodtak, és amire vállalkoztunk

– fogalmazott Sára Botond.

Mint azt a volt polgármester leírta: a káptalanfüredi sporttábor fejlesztése az önkormányzatnak még nem került pénzébe, legalábbis a döntéseket ők így hozták meg. Sára Botond emlékeztetett: 13+2,6 milliárd forint plusszal adták át a kerületet, ennek ellenére Pikó és csapata nem költ semmire, illetve nem lehet tudni mire, mert leállított minden beruházást és fejlesztési támogatást.