Pikó András csak hozta szokásos formáját, az előző kampányát is feljelentgetés-kommunikációra építette, ezeknek azonban soha nem volt valódi alapja, jelenleg sincs –reagálta újságírói érdeklődésre Kocsis Máté az Országgyűlés Fidesz frakciójának vezetője, a frakció sajtótájékoztatóján.

Az előző fideszes városvezetés a lepukkant szálláshelyekből, akadálymentes és tágas épületeket varázsolt. Fürdőszoba, épületenként tanári lakrész is ki lett alakítva. A hat épület összesen 36 szobájában, 144 fő lett volna elszállásolható. A gyerekeket egy teljesen új focipálya is várta volna, de mivel Pikóék hagytak mindent lerohadni, mostanra tönkrement az is.
Fotó: Hírnyolc

Mint ismert, Pikó András arról számolt be, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat káptalanfüredi gyermektáborának fejlesztéséhez elnyert TAO támogatásból, a korábbi városvezetés hat lakópavilon építésére 378 millió forint állami támogatást adott át a veszprémi kézilabda klubnak, amely aztán nem tudott szabályosan elszámolni az önkormányzat felé. Továbbá Pikó szerint, 96 milliót tanácsadói szerződésre kívántak elszámolni, amelynek kedvezményezettje Kocsis bizalmasa volt.

Így néz ki most a káptalanfüredi gyerektábor, négy év alatt egy kapavágás sem történt, holott Pikó András és baloldali testülete 2,2 milliárd forintot kapott a II. ütem befejezésére. Ebben a többi között a konyha, étkező, közösségi tér, egészségügyi szoba valósulhatott volna meg, ha Pikóék megcsinálták volna…
Fotó: Hírnyolc

Józsefváros korábbi fideszes polgármestere elmondta: –Egy probléma van, hogy Pikó András mellett, nem dolgozik olyan szakember, aki megértené a TAO támogatások rendszerét. Kocsis szerint visszaélésről szó sem volt, ezért szerinte ügy sem lesz.

Fotó: Hírnyolc

Már a Pikó által említett számok sem korrektek…

Kocsis Máté szerint, a polgármester sok mindentől tart joggal, emiatt hazugsággal palástolná el, hogy a baloldal vezetése alatt, jelentősen visszafejlődött a kerület. Ezért azt tanácsolta Pikónak, hogy az „inkább a saját munkájával foglalkozzon”, ne azzal, hogy „maszatolva”, téves és félrevezető információkra hivatkozva a közvélemény előtt próbál besározni másokat. Mint fogalmazott:

–A két állítás közül, csak kettő nem stimmel: először is a számok, mert nem 378 millió forintos, hanem 2 milliárdos beruházásról van szó. Az említett cégnek nem volt 96 milliós tanácsadói szerződése és miután Pikó András feljelentést tett, úgy jár el a NAV, ahogy el kell járnia. Kimegy, begyűjti az anyagokat és megvizsgálja, nagyon helyesen. Szó sincs arról, hogy valaki ellen nyomoznának. Arra pedig kifejezetten büszke vagyok, hogy 12 év városvezetés után annyira futotta az én számonkérésem, hogy egy darab, egyébként súlytalan és megalapozatlan NAV feljelentést tudott megfogalmazni Pikó András –tette hozzá a pontosítás kedvéért.

Pikóék miatt négy éve elhagyatottan és üresen áll a tábor. A felújított épületek pedig csak lepusztulnak
Fotó: Hírnyolc

”Polgármester úr joggal fél” a baloldal káptalanfüredi vitorlásmutyija miatt

Mint ismert, Pikóék vitorlásmutyija miatt nem használhatták rendeltetésszerűen már negyedik éve a strandot a józsefvárosi gyerekek. Az előző városvezetés által korszerűsített épületeket hagyták lepusztulni, a felújítás II. ütemét nem folytatták, miközben az ehhez szükséges pénz ott pihen az önkormányzat számláján. Mint ahogy a Hírnyolc már megírta, a helyi fideszes képviselők szerint „Pikóéknak az volt a célja, hogy a leamortizálódott tábort értékesítsék. Mint nyilatkozták, amióta Gyurcsány Ferenc betette a lábát az önkormányzatba, az értékesítési folyamatok felerősödtek Józsefvárosban. Kocsis Máté úgy véli, van félnivalója Pikóéknak.

A tábor Balaton-parti strandját a józsefvárosi gyerekek évek óta nem tudják rendeltetés szerűen használni, mert a baloldali testület vitorlásmutyija akadályozza őket ebben.
Fotó: Hírnyolc

–Polgármester úrnak van egy félelme. Ez a káptalanfüredi gyermeküdülő ügye, amit mi elkezdtünk felújítani. A kormány adott hozzá csaknem 2 milliárd forint támogatást. Amikor 2019-ben átvette a baloldal az önkormányzatot, akkor már hat fűthető, új építésű és nagy szálláshelyet biztosító épület állt. Gyakorlatilag 2021 nyarán meg lehetett volna nyitni a teljesen megújult tábort a gyerekek előtt, ha Pikóék folytatták volna a munkát. De ők inkább –a baloldali polgármestert körülvevő korábbi kampányfőnök, Udvarhelyi Tessza, Horti Zsófia és mások–, a saját érdekkörüknek adták ki a táborhoz tartozó Balaton parti strand üzemeltetését. Kétes szerződéseken keresztül, vitorlás kikötőt csináltak a gyerektábor strandján. Azt gondolom, Pikó András fél ennek a büntetőjogi következményeitől és okkal teszi– mondta Kocsis Máté az újságírónak.

Kocsis Máté szerint a feljelentés csak figyelemelterelés arról, hogy „ömlik ki a pénz az önkormányzatból Pikóék kampányára”.

Cikkünket folytatjuk.