Bár a megoldás nagyon egyszerű, politikai szempontból mégis hasznosabb Pikó András polgármesternek, ha a fejlesztés befejezéséhez szükséges állami támogatás újbóli kérvényezése helyett találkozókat, egyeztetéseket kezdeményez, mert ezidő alatt is elmondhatja, hogy a kormány és Kocsis Máté a hibás azért, mert áll a projekt. Január 29-én is emlékeztette a polgármester a követőit, hogy ő levélben egyeztetésre hívta az emberi erőforrások miniszterét és Józsefváros országgyűlési képviselőjét, de még nem érkezett válasz. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy Kásler Miklóst és Kocsis Mátét nem érdeklik a józsefvárosi gyerekek.

A találkozó egyeztetése folyamatban van

A találkozó szervezés alatt van, a levél kézhezvétele óta még nyolc munkanap sem telt el. Ez egy minisztériumban semmi ahhoz képest, hogy Pikó András hivatala hónapokig nem válaszol kérdésekre és közérdekű adatigénylésekre – reagált a bejegyzésre Kocsis Máté. A kerület országgyűlési képviselője emlékeztetett: a tábort az előző városvezetés építette újjá, Pikó Andrásnak csak be kéne fejezni a maradék munkákat, amihez pénzt is szerzett neki a kormánytól.

Ez sajnos akkor is tény marad, ha a feje tetején áll, és akkor is, ha minden nap az ellenkezőjét hazudja

– fogalmazott Kocsis Máté.

Az ügyhöz kapcsolódóan továbbá azt írta: Pikó András „elfelejtette” közölni a nyilvánossággal, hogy két embere, Rádai Dániel alpolgármester és Csete Zoltán a Rév8. Zrt. munkatársa már jártak az EMMI-ben érdemi egyeztetésen. Kocsis Máté szerint: polgármesterükkel ellentétben ők hamar megértették, mit kell tenni ahhoz, hogy befejeződjön a tábor újjáépítése.

Az országgyűlési képviselő szerint a kormány által biztosított pénz továbbra is Józsefváros rendelkezésére áll, a polgármesternek csak kezdeményeznie kell a támogatási szerződés újbóli megkötését, ami máig nem történt meg.

Kocsis Máté úgy véli, Pikó András azért húzza az időt, hogy a Józsefváros újság nevű hazug propagandalapjában és a Facebookon továbbra is őt okolhassa. Mint írta: Ideje volna lezárni ezt a kérdést, a kommunikációs trükközés helyett Pikónak inkább a gyermekekre kéne figyelnie, de neki nem ez a fontos, hanem a politikai ellenfelek hazug lejáratása.

A kerület romokban, kosz, mocsok és botrányok. A gyurcsányista Pikó városvezetésből megbukott

– fogalmazott az országgyűlési képviselő.