A parkolás lehetősége az adott lakótömb körül található várakozó helyek maximum 30 százalékán 18.00 órától reggel 07.00 óráig csak a lakossági várakozási engedéllyel rendelkezők számára biztosított – közölték az önkormányzat honlapján.

A Palotanegyedben 1180 lakossági engedéllyel használható parkolóhelyből 332 esti kizárólagos lakossági hely jön létre.

A Baross, Trefort, Márkus Emília, Múzeum, Ötpacsirta, Reviczky, Scheiber Sándor, Kis Salétrom utcákban nem jön létre kizárólagos lakossági parkoló zóna.

Legalább 131 parkolóhelyet szüntettek meg Pikó Andrásék

Rakodó, illetve „Puszi és pá” parkolók
Megkezdődik 5 új koncentrált rakodó – kizárólag rakodási tevékenységre szolgáló terület – kijelölése és a kapcsolódó forgalomtechnikai eljárás is a Palotanegyedben.

A Molnár Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános iskola előtt a Somogyi Béla utcában pedig úgynevezett „Puszi és Pá” – elég elmebeteg elnevezés – parkolóhelyeket jelölnek ki, amely az iskolába a gyermeket gépjárművel szállító szülők megállási gondjait igyekszik enyhíteni.

Megszavazta a józsefvárosi baloldal: kivetik a sarcot a lakossági parkolásra

Több száz parkolóhelyet vettek el Pikóék
Emlékezetes, korábban a baloldali városvezetés a helyi autótulajdonosoktól elvette az ingyenes parkolás lehetőségét, és folyamatosan csökkenti a kerületben lévő parkolóhelyek számát.

Jönnek a brutális parkolási díjak

A főváros pedig átalakította a díjzónákat és jelentősen megnövelte a parkolási díjat.