Egyik legfőbb vállalása volt Pikó Andráséknak, hogy hihetetlen mértékű zöldítésbe kezdenek. Nem kevesebb mint 5000 négyzetméternyi új zöldfelületet ígértek, ráadásul évenként. A megvalósítás azonban már nem sikerült olyan flottra, mint azt az ígéretcunamiban megfogalmazták. Csaknem 3 évvel a választások után is mindössze pár ezer négyzetméternél tartanak – és azt sem tudja senki, hogy ez hol látható – holott már 15 ezernél kellene.

De kanyarodjunk csak vissza a Népszínház utcához, ahol két csomópontban történt némi zöldítés. Az Alföli utcánál dézsákba ültettek bokrokat, cserjéket, ám a növények locsolására már nem jutott annyi energia.

Fotó: Hírnyolc

Meglehetősen hasonló megoldás, mint amikor az Üllői úti virágkazettákba nagy hírveréssel elültettek néhány szál virágot, de néhány hónapra rá már nyoma sem volt ott virágoknak, pedig még a momentumos Hermann György képviselő is garanciát vállalt rá, hogy gondozni fogja az általa örökbefogadott részt. Hát nem így történt.

A Népszínház utcában továbbá ott árválkodnak üresen a virágoszlopok is, pedig az igazán nem lenne nagy tétel viszont a környéket jelentősen feldobná.

Már csak az nem teljesen világos, hogy a magát zöldnek valló politikai csoportosulásnak mit jelent a zöldítés?

FRISSÍTÉS:

Az önkormányzat cége augusztus 4-én reagált a cikkünkre. Álláspontjuk szerint nem az öntözési és nem a növénykarbantartási munkálatok elmaradása okán pusztultak el ezek a növények. Szerintük a növények kiszáradásának oka: extrém meleg, aszfalt burkolat (kb. 50 fok feleletti hőmérséklet), Planténerek autós forgalmi út melletti elhelyezése, nem árnyékos környezet, extra hőhatás, légszennyezettség, kipufogógáz, cigaretta csikkekből származó kimosódott nikotin stb.