Bizakodva lépett a tárgyalóterembe február 12-én Szarvas Koppány Bendegúz momentumos józsefvárosi politikus és párttársa Fekete-Győr András országgyűlési képviselő, akik ellen azért indult eljárás, mert 2018-ban a Kossuth téren rátámadtak a rendőrökre.

Fotó: Hírnyolc

Fekete-Győrt is felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték

Az elsőfokú tárgyaláson Fekete-Győr Andrást felmentették, Szarvas Koppány pedig 2 év börtönbüntetést kapott 3 év próbaidőre felfüggesztve. Az ügyben az ügyészség és Szarvas Koppány is fellebbezett, ezért folytatódott a Fővárosi Törvényszéken. A két politikus kedvező ítéletben reménykedett, azonban rövid időn belül ráfagyott arcukra a mosoly, ugyanis a bíró Szarvas Koppány Bendegúz ügyében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Fekete-Győr Andrást is bűnösnek mondta ki, így ő 1 év börtönbüntetést kapott két év próbaidőre felfüggesztve.

Társtettesség vádpontjában is bűnös Szarvas Koppány

A bírói indoklás szerint a videófelvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Szarvas Koppány Bendegúz bűnös, hiszen több alkalommal a rendőrök felé dobott pirotechnikai eszközöket, amelyből volt, ami talált is. Ezen felül a rendőröket lökdöste, valamint paprikasprével fújt feléjük, mindezt két órán belül. Ennek megfelelően a Fővárosi Törvényszék úgy látja, hogy a bíróság jogszerűen következtetett Szarvas Koppány bűnösségére. Abban viszont a bíróság tévedett, hogy társtettesség vádpontban felmentette Szarvas Koppányt, akit most ebben a vádpontban is elítélt a Fővárosi Törvényszék.

Fekete-Győr András esetében pedig pszichikai bűnsegédletet állapított meg a Törvényszék, amely szerint a politikus – aki akkor ráadásul a párt vezetője volt – tette (ő is a rendőrök felé hajított egy pirotechnikai eszközt) ösztönzőleg hatott a körülötte állókra.

Fotó: HírnyolcAz ítélet még nem jogerős, hiszen a vád részéről az ügyészség, valamint Szarvas Koppány Bendegúz és védője 3 nap gondolkodási időt kért, Fekete-Győr András pedig fellebbezést jelentett be.

Szarvas Koppány újabb öt évig képviselné a Százados negyedieket

Szeretné, ha a bíróság nem venné ki a lakók kezéből a döntést – jelezte lapunknak Szarvas Koppány Bendegúz utalva arra, hogy személy szerint újra indulna a június 9-én esedékes önkormányzati választáson, ám ezt még a pártban is meg kell beszélniük. A másodfokon is elítélt momentumos pártja kötelékében maradna, hiszen az támogatják őt. Állítása szerint a per költségeit jórészt maga teremti elő, de vannak, akik anyagilag is segítik ebben.

Józsefvárosba is gurulnak a dollárok

Szarvas Koppány Bendegúz botrányt botrányra halmoz

A Demokratikus Koalícióból a Momentumba ejtőernyőzött önkormányzati képviselő rendszeresen megbotránkoztatja a józsefvárosiakat.

A jobboldalon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs

A baloldalon nem kért senki bocsánatot a választók patkányozásáért, a lámpavasazásért, a választók sértegetéséért, ahogy nincs következménye a budapesti korrupciónak, a guruló dollároknak, az antifa vérontásnak és lényegében semminek, ami kiderül róluk” – reagált Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője miután Novák Katalin és Varga Judit lemondott.