A zebraszerdákat egy pedagógus végzettséggel rendelkező, ám szakmáját egy percig sem gyakorló nő kezdte el Budatétényben, aki szerda reggelente táblákkal kívánta hergelni az autósokat a kormány ellen.

Ezt az akciót irigyelte meg Hermann György, a Momentum józsefvárosi önkormányzati képviselője is, amikor kitalálta, hogy ő bizony május idusától Józsefvárosban is táblákat fog tartani az autósoknak. Az első alkalommal párttársa – a közelmúltban hivatalos személy elleni erőszak miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt – Szarvas Koppány Bendegúz önkormányzati képviselő is mellé állt, így ketten tartották a tábláikat egy órán keresztül a Harminckettesek terénél.

Az eseményről hírt adott Pikó András – közpénzből működtetett – önkormányzati lapja is, szemmel láthatóan azzal a szándékkal, hogy minél többen csatlakozzanak az akcióhoz. Ennek meg is lett a hatása, a következő szerdára már egy (!) hölgy is a két momentumos mellé állt.

A kezdeti lelkesedés azonban hamar elfogyott, ugyanis a június 14-ei zebraszerdára már nemcsak a civil nő, hanem már Szarvas Koppány sem ment el, így Hermann György magára maradt a józsefvárosi zebraszerda akcióban.

Jelzésértékű, hogy a kormányellenes hergelésnek mekkora társadalmi támogatottsága van a kerületben.