Az A’Stúdió’ 90 tervezőiroda grandiózus terveit az Építészfórum vette górcső alá. E szerint a jelenlegi, Üllői úti kórházat a Delej utca, valamint a Semmelweis Elméleti Tömbje felől is egy-egy új épület ölelné körbe, amelyekben új gyermeksürgősségi-baleseti tömb, illetve új gyermek belgyógyászati tömb kerülne. Természetesen a mai kor követelményeinek megfelelően felszerelve.

Fotó: Építészfórum

Az épületegyüttes alatt parkoló, a tetőn mentőhelikopter leszállóhely létesülne. A földszinten lenne a járóbeteg és a sürgősségi ellátás, felettük műtők, a felsőbb szinteken pedig a fekvőbeteg, a terápiás és a rehabilitációs osztályok. Ezen felül előadók- és tantermek is lesznek, mivel az intézmény oktatási feladatokat is ellát.

Fotó: Építészfórum

Kiemelt figyelmet fordítottak arra is, hogy a szülők jelenléte hozzájárulhasson a kicsik gyógyuláshoz. Így a kórtermekben, szobákban minden gyermek mellett egy-egy szülő számára is lenne fekhely.

Fotó: Építészfórum

Továbbá játszószobákat hoznának létre, illetve a tetőkertekben – amelyeket hidakkal kötnének össze – kis parkok, zöld udvarok játszóterek lennének.