Ahogyan azt korábban megírtuk haverral dolgoztatta ki Pikó András a helyi lakosoknak szóló fizetős parkolást Józsefvárosban.

Pikó haverral dolgoztatta ki a főváros legdrágább lakossági parkolását

A Mérnök SGK Kft. azonfelül forgalomtchnikai vizsgálatokat végzett a kerületben. A cég 2020 és 2022 között hatszor kapott szerződést a Józsefvárosi Önkormányzat egyik cégétől.

De hogyan kerülhetett a képbe Pikóéknál? A Mérnök SGK Kft. ügyvezetője Sipos László Gyula – úgy tűnik – maga is elkötelezett baloldali. A közösségi oldalán rendszeresen osztja a Párbeszéd nevű mikropárt bejegyzéseit. Ez az a formáció, amelynek frakciójába Jámbor András is beült. A kerület országgyűlési képviselője mielőtt politikusnak állt volna a Mérce nevű szélsőbaloldali – az antifák mellett rendszeresen kiálló – portált főszerkesztette, s amelynek vezetőségi tagja jelenleg Bogatin Bence.

Jámbor embere volt a kulcsfigura a parkolási díjat kidolgozó cég és Pikóék között

Jámbor, illetve régi harcostársa Bogatin lehetett a kapocs az önkormányzat és a cég között, ugyanis Sipos László Gyula nem más, mint Bogatin Bence apósa.

Sipos László Gyula cége 2020 nyarán kapta az első megbízást Pikóéktól, akik az átláthatóság, vagy inkább az átláthatatlanság jegyében az önkormányzat egyik cégén keresztül szerződtek a Mérnök SGK Kft-vel. Az első szerződésért 2.540.000 forint + áfát számláztak ki a kerületnek az Orczy tér környékének forgalomtechnikai vizsgálatáért, a következő alkalommal a parkolási díj bevezetését készítették elé, majd különböző negyedekben végeztek forgalomtechnikai vizsgálatokat. Hogy milyen hatásfokkal? Emlékezetes a Magdolna negyedi forgalmi rend megváltoztatása csak még nagyobb dugókat és több szmogot eredményezett a környéken.

Fotó: Hírnyolc

Jámbor emberének rokona két év alatt 10.336.500 forint + áfa összegért nyert megbízásokat. De ez nem minden. Sipos László Gyula annyira kedvezményezett lett az önkormányzat háza táján, hogy egyéni vállalkozóként is kapott két megbízást Pikóéktól a JGK önkormányzati cégen keresztül. A vállalkozó a várakozási övezetek bővítését vizsgálta, valamint műtárgyak forgalmi értékének megállapításával is megbízták. Előbbi szerződésre mindössze egy hét állt rendelkezésre, ami azt sugallja, hogy egy eleve eldöntött kérdésben szakértett Jámbor bizalmasának rokona.