A Magyar Népmesék Aranyborjú című részében a királyfi és a királykisasszony elindul a cifra palotából országot-világot látni. Ez a jelenet – legutóbb a névadó kastély – kerül a Cifra palota játszótérre néző homlokzatra. A mintegy háromszáz négyzetméteres felületre a mű egy hét alatt készül el – mondta el lapunknak Jankovits Barnabás, a festést készítő NEOPAINT Works ügyvezetője. Hozzátette: A nagy ho-ho-ho horgász játszótéren lévő falfestést is ők készítették.

A fent nevezett mesék mellett a Szaffi, a Vuk, a Macskafogó valamint a Vizipók-csodapók című rajzfilmek egy-egy jelenete látható még józsefvárosi tűzfalakon. A kerület előző vezetése családbarát Józsefvárost álmodott meg, ennek részeként indította a tűzfalfestési programot. A programra jelentkező társasházak tűzfalai energetikai korszerűsítésen is átestek, azaz szigetelték az adott falfelületet.

Ezt a támogatási formát úgy tudjuk már nem igényelhetik tovább a társasházak. Józsefváros új vezetése nem folytatta a programot, hasonlóan a társasházak által korábban igényelhető Világos Kapualjak kiíráshoz. Továbbá a társasházak felújítására is drasztikusan lecsökkent a pályázati forrás. A korábbi év 2 milliárdos pályázati összeg idén először 300 millióra, majd 40 millióra csökkent és azt is veszélyhelyzet elhárítására lehet csak igényelni.