A baloldali városvezetés folyamatos botrányait még a polgármester által kinevezett korábbi jegyző, Czukkerné dr. Pintér Erzsébet sem bírta, így nyáron új jegyző után kellett néznie a baloldali városvezetésnek. A törvényesség őrzésének feladatait július 12-étől Dr. Sajtos Csilla vállalta magára, aki korábban Terézvárosban látott el jegyzői feladatokat. Méghozzá nem is akárhogy. Neve a 2010 évek elején, a baloldali lapok – Népszabadság, HVG – által megszellőztetett kerékbilincs-botrányból lehet ismerős.

Kerékbilincseket szedetett le haverok kocsijáról

Sajtos Csillát és Hatvani Csabát, az akkori helyi MSZP-s alpolgármestert amitatt ítélték el, mert hivatali helyzetével visszaélve, kerékbilincseket szedetett le szabálytalanul parkoló autókról úgy, hogy annak költségeit az érintettnek nem kellett megfizetni, sőt, a szabálytalan parkolás miatt nem indult eljárás sem.

Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld

Sajtos Csillát és társait bíróság elé állították és a terézvárosi ­– jelenleg józsefvárosi – jegyzőnek 300 ezer forintos pénzbüntetést kellett fizetnie. Bűntársai közül a szocialista alpolgármester ugyancsak 300 ezer forintos büntetést, a közterület-felügyelet akkori vezetője pedig – akit egyebek mellett vesztegetéssel is vádoltak – 2 év letöltendő börtönbüntetést, valamint 250 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Bírósági ügyek tömkelege

Nem ez az első eset, hogy a Pikó András vezette Józsefvárosban olyan személy kap állást, akinek bíróság elé kellett állnia.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Szarvas Koppány Bendegúz momentumos önkormányzati képviselő ellen jelenleg is folyik egy eljárás hivatalos személy elleni erőszak miatt, de a Polgármesteri Hivatal jogi osztályának a vezetőjét – aki egy idős embert akart kiforgatni a vagyonából – is úgy alkalmazták Pikó Andrásék, hogy elsőfokon három év felfüggesztett börtönbüntetésre volt ítélve. Neki csak azután kellett távoznia a hivatalból, hogy szeptemberben jogerőre emelkedett az ítélete.

Menekülnek az emberek a Polgármesteri Hivatalból

Vitorlásmutyi, menzabotrány: a sumákolások és az ebből fakadó folyamatos súrlódások is közrejátszhattak abban, hogy az utóbbi időben már több mint 140 dolgozó távozott a Polgármesteri Hivatalból. Köztük Pikó András kabinetvezető-helyettese, Melegh Mónika aljegyző, valamint Atkári János pénzügyi tanácsadó is elhagyta a hivatalt.