„A Labrisz Leszbikus Egyesület által végzett szakmai munka önkormányzati feladatokhoz es célokhoz — esélyegyenlőségre való törekvést segítő tevékenység — kapcsolódik, ezért javaslom a kérelem (kedvezményes bérleti díj megállapítása – a szerk.) pozitív elbírálását” – áll a baloldal által benyújtott előterjesztésben.

A kedvezményben részesített szervezet idei és jövő évi tervei között szerepel, hogy folytatják a Melegség és megismerés című iskolai felvilágosító programjukat, amelyre évi 700 ezer forintot terveznek elkölteni. Emellett szeretnének összeállítani olyan anyagokat, amivel megkönnyítenék a pedagógusoknak a Meseország mindenkié című könyv hasznosítását. Erre 6 millió forintot szánnak.

Fotó: Labrisz Leszbikus Egyesület Facebook-oldala

Kormány: a gyermekek szexuális nevelése a szülők joga

Minden jel arra utal, hogy a szervezet LMBTQ-érzékenyítő programokat tervez gyerekek számára, és ebben támogató partnerre lelt Józsefváros baloldali városvezetésében. A polgári oldal álláspontja ebben a kérdésben világos: a magyar gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga. Ennek érdekében a Parlament nyáron gyermekvédelmi törvényt fogadott el, amely kimondja, hogy az iskolai felvilágosítás nem irányulhat a nemváltoztatás, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.

“Pikó András önkormányzata ismét bebizonyította, hogy ha a baloldalon múlik, szabad az LMBTQ-propagand útja a gyermekekhez”

reagált az ügyre a Józsefvárosi Fidesz. Mint írták: a kedvezménnyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a szülők tudta nélkül beszivárogjon a gyermekek életébe az LMBTQ-propaganda. Szerintük ez az eset is bizonyítja, hogy szükség van a gyermekvédelmi törvényre és fontos, hogy ebben a kérdésben népszavazáson mondják ki a végső szót a magyar emberek.

LMBTQ-ra adnak támogatást, polgárőrségre nem

A kedvezményes bérleti díj megállapítása más aspektusból is szimbolikus. A Pikó András vezette önkormányzat pedig úgy látszik szívesebben nyújt kedvezményeket LMBTQ szervezeteknek, mint a közbiztonság megerősítésére: például a kerületi polgárőrségre, amelytől nemcsak az irodájukat és az eszközeiket vette el, hanem mindenféle támogatásukat megvonta. Pedig a közbiztonság és a köztisztaság a helyi lakosok szerint meredeken ível lefelé a kerületben az utóbbi időben.