Budapesten nem sok játszótér van úgy kialakítva, hogy ott a mozgássérült gyermekek is éppúgy tudjanak felhőtlenül játszani, mint ép társaik, Józsefvárosban szerencsére éppen van egy. A Cifra Palota játszóteret 2019 őszén adta át Sára Botond. A kerület akkori polgári vezetése a Szerencsejáték Zrt-vel összefogva létesített a Német utcában úgynevezett befogadó játszóteret, amelyet a speciális játékoknak köszönhetően mozgásukban korlátozott és az ép gyerekek is egyformán tudnak használni. Vagyis csak tudtak.

Mint az Varga Gábor, a kerületi sérült gyermekek számára létesített Fellegvár Napközi vezetője néhány nappal ezelőtt írt beszámolójából kiderült: a játszótér karbantartás hiányában szinte használhatatlanra amortizálódott le.

A speciális napközibe járó gyerekek a Covid-járvány enyhülésével hosszú idő után ismét kimentek a Cifra Palota játszótérre, ahol szomorúan látványban volt részük.

Alig forgó, nyikorgó mozgássérült forgóhinta; rossz, zárhatatlan kapu, kavicsok szétszórva, senki nem söpri vissza, nem lehet tolni rendesen a kocsikat, járássegítőket, játékok ütött kopottak már, a homokozó pedig, én nem szívesen engedném be a gyerekem, szerintem az átadás óta nem volt cserélve a homok. Láthatóan nincs karbantartás…

A Fellegvár Napközi megálmodója és vezetője szerint nem sok ilyen tér van, ezért jó volna, ha rendben tartanák.