A rendőrségtől telefonon kért segítséget egy idős asszony augusztus 6-án délután fél négykor: ludányhalászi otthonába ismeretlen személyek törtek be. A rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szécsényi lakosokat, akik lakóhelyükről ismeretlen helyre távoztak.

Vajon hova? Igen, Józsefvárosba.

De a kerületi rendőreink résen voltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a kiadott körözés alapján augusztus 7-én a 21 éves férfit és 32 éves társát a fővárosban elfogták

– közölte a police.hu oldal.

Egymillió forint értékben loptak

A rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi a bejelentést megelőző időben kifigyelte, hogy az idős sértett a lakásból távozik, amelyet követően a bejárat melletti ablakot betörték és azt kinyitották.

Fotó: police.hu

Az ingatlant átkutatták és a hálószobában lévő szekrényekből nagy összegű készpénzt, aranyékszereket – nyakláncot, karikagyűrűt, pecsétgyűrűt és karórákat – loptak el közel egymillió forint értékben.

A Szécsényi Rendőrkapitányságra előállított 32 éves szécsényi lakost és társát a nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, az ellopott ékszereket és a készpénz egy részét megtalálták és lefoglalták.