A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) évről évre megrendezi a SIOSZ-gálát, amelyen díjazzák a legjobb sportintézményeket és a legnagyobb reménységű tanulóit. Idén a február 28-án a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen tartott gálán két józsefvárosi vonatkozású elismerés is kiosztásra került. A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola lett – immár negyedik alkalommal – „Magyarország legjobb sportiskolája”, míg Márton Levente az általános iskolás fiúk között léphetett fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Mint azt Hargitainé Őri Katalin, az iskola igazgatója a Hírnyolcnak elmondta: 1971 óta van sporttagozata a Vajda iskolának, amely 2006-ban került be a Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programjába és elsőként lépett be az ilyen intézményeket tömörítő SIOSZ körébe. Az elmúlt években, amikor a díjat átadták, mindig a „vajdások” nyertek az általános iskolák versenyében, így ez a mostani elismerés azt is megmutatja, hogy milyen szakmai munka folyik az iskolában, valamint milyen sikeresek a gyerekek az általuk választott sportágakban.

Fotó: Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskola

Ilyen Márton Levente úszó is, aki szintén díjazott volt. „Levi évek óta úszik és rendre kiváló eredményeket ér el a versenyeken, ahol indul. Az elmúlt évben 7 országos bajnoki címet szerzett, s több számban korosztályos országos csúcsot is tart. De számos sportolónk van, akiknek az eredménye mind hozzájárul ahhoz, hogy nekünk ítélték ezt a címet” – tette hozzá az intézmény igazgatója.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Hargitainé Őri Katalin arról is beszélt, hogy a tanárok a szülők és a gyerekek egyaránt büszkék erre az elismerésre. Mint mondta: ez egy jó alap ahhoz, hogy a szülők biztos helyen tudják a gyermekeiket, ahol mind tanulásban, mind a mozgásfejlesztésben megkapják azt a képzést, ami szükséges egy leendő sportoló, élsportoló részére.