„Az ügyeleti működésre fokozatosan állunk át, mivel sok családot biztosan nem tudunk értesíteni sem onine vagy sem telefonon. Ezért hétfőn és kedden az óvodák és bölcsődék a szokásos módon működnek majd, ez a két nap elegendő lesz arra, hogy munkatársaim mindenkit tájékoztassanak személyesen vagy telefonon arról, hogy szerdától már csak azokat a gyerekeket fogadják ügyeletben, akiknek az otthoni ellátása nem megoldott” – írta Pikó András polgármester Facebook-oldalán.

A polgármester arra kéri a szülőket: akik meg tudják oldani a gyerekük otthoni felügyeletét, azok már hétfőn és kedden se vigyék óvodába vagy bölcsődébe őket, csak jelezzék az intézménynek, hogy otthon tartották a gyermeket.

A közétkeztetés biztosítása az önkormányzat feladata, a biztonságos ellátás érdekében szerdáig jeleznie kell a szülőknek, hogy kérik-e a gyermekük számára az ételt. Mint a polgármester írja: nem lesznek központi ügyeleti óvodák és bölcsődék, tehát mindegyik ügyeletet tart, hogy csak kis csoportokban kelljen ellátni a gyerekeket. Az önkormányzat ugyanezen rend szerint kívánja biztosítani az iskolai közétkeztetést is, a KLIK partneri együttműködésével.

Az óvodák és a bölcsődék működésének ideiglenes szüneteltetését mindaddig fenntartjuk, amíg az iskolák rendes működése szünetel 

– közölte a polgármester.

 

Elmaradnak az ünnepségek, bezár több mozi

Amellett, hogy elmaradtak a március 15-ei állami, önkormányzati rendezvények, már több kerületi intézmény is közölte, hogy programjaikat törlik. „Így például a Corvin moziban március 26-ig, az Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig április 1-ig biztosan nem lesznek vetítések, míg az Aréna Mall-ban a Cinema City mozija nyitva lesz, de egy-egy teremébe max. 99 fő vehet jegyet. A Magyar Nemzeti Múzeum márciusra meghirdetett programjai későbbi időpontban valósulnak meg, a Turay Ida Színház a kormány rendelkezésének visszavonásáig nem tartja meg előadásait” – szedte össze az információkat a Ténylegnyolc oldal.

A Ténylegnyolc oldal bejegyzése itt olvasható.