Több tízezer forintot húzna ki a józsefvárosi családok zsebéből a baloldali kerületvezetés egy új rendelet-tervezet szerint, amely az önkormányzat honlapján jelent meg. Az új adóteher értelmében a családok a parkolási zónák függvényében tizennyolc és harmincezer forint összeget fizetnének az éves várakozási engedélyért az első autó után. A második autó után 45 és 75 ezer forint közötti összeget terveztek beszedni Pikóék a kerületben élőktől. Mindezt ráadásul úgy, hogy közben parkolóhelyeket szüntetnének meg.

Rengeteg parkolóhelyet szüntetne meg az önkormányzat a Palotanegyedben

A baloldali városvezetés régi álma valósulna meg ezzel, hiszen már több ízben próbálták emelni az autók utáni adóterheket. Sőt, nemcsak az autósokat büntették volna, hanem a családoktól, vállalkozásoktól is többet kívántak beszedni, amikor a kommunális-, az építmény-, illetve a telekadót akarták megemelni.

Plafonig emelné az adót a baloldal, újabbat rúgva a józsefvárosiakba

Ezt végül csak azért nem tudtak bevezetni, mert a kormány megtiltotta az önkormányzatoknak a lakosság sarcolását.

A Józsefvárosi Fidesz szerint nem elég, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt többszörösére emelkedett az energia ára, ami erősítette a háborús inflációt, a baloldal tovább növelné a magyar családokra nehezedő terheket azokon a településeken, amelyeket irányít.

„Ezt történik Józsefvárosban is! Pikó Andrásék megemelnék az adókat, a lakossági parkolás díját, csökkentenék a lakosoknak járó kedvezmények, támogatások mértékét!”

– fogalmazták meg summázva.

Mint írták: míg a kormány üzemanyag és élelmiszer árstoppokkal enyhíti a háborús inflációt, valamint a lakossági energiaárakat is tartósan alacsonyan tartja az átlagfogyasztásig, addig a magyar baloldal az elhibázott brüsszeli szankciókat támogatja.

Mindezért pedig felszólították a baloldali városvezetést, hogy hagyjon fel a magyar családok terheinek növelését célzó politikával, és vonja vissza ez irányú intézkedéseit.