Megjelenésük óta komoly gondokat okoznak szerte Budapesten, így Józsefvárosban is a mikromobilitási eszközök, vagyis a különféle szolgáltatók elektromos rollerei. A közösségi oldalakon folyamatosan írnak arról, hogy sokan eleve nem elég körültekintően közlekednek ezekkel a járművekkel, sőt, a járdán, a gyalogosok között száguldoznak velük.

A másik rendszeresen visszatérő kritika ezekkel kapcsolatban, hogy Budapest és Józsefváros közterein szerteszéjjel hagyják a rollereket.

Gondos Judit, a Mátyás tér környékének egyik korábbi képviselője a napokban közösségi oldalán posztolt egy képet, amelyen egy téglalap alakú keret van felfestve a járdára, közepén egy roller ikonnal, de az is látszott a képeken, hogy körülötte ugyanúgy szerteszéjjel vannak hagyva a rollerek.

„Ha nem használják ezeket a tárolópontokat, akkor nem sok értelme van ezeknek, még ha a cél helyénvaló is. A városvezetésnek kellene gondoskodnia arról, hogy ezeket a tárolóhelyeket kötelezően használják” – mutatott rá Gondos Judit.

Az ügyben kerestük a Józsefvárosi Önkormányzatot. Szerettük volna megtudni, hogy ezek a járdákra felfestett téglalapok már a városvezetés MikroMobilitási stratégiája keretében kerültek-e megvalósításra. Továbbá azt is szerettük volna megtudni, hogy az önkormányzat milyen lépésekkel igyekszik elősegíteni, hogy a felhasználók ne szanaszét hagyják a rollereket, hanem ezeken a pontokon tegyék le azokat.

Pikó András sajtófőnöke a levelünkre az önkormányzat honlapjáról két cikk linkjét küldte el, amelyek arról szólnak, hogy MikroMobilitási pontok kiépítését tervezi az önkormányzat, ám a konkrét kérdéseinkre nem szolgált válaszul…