„A bolsevik eszmékkel is fűtött brigád az erőszaktól sem riad vissza, hogy elérje céljait, láttuk, látjuk. A gyermekeink védelmét, nevelését pedig a genderlobbi kezébe adnák. Programot írtak róla, éppen most akarják elfogadni. Most az a feladatunk, hogy ezeket csatákat megvívjuk, mert eddig és nem tovább” – mondta Szilágyi Demeter.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A fideszes képviselő szerint

kénytelenek vagyunk végignézni, ahogy szétrombolják a szeretett városunkat, eszement megoldásokkal, lustasággal és hanyagsággal. Elszenvedői vagyunk a napról napra növekvő kosznak és fertőnek, ami beborítja az utcákat. És most mindennek tetejébe a gyermekinket veszik célba, az ő nevelésüket formálnák a saját elképzeléseik szerint. Eddig és ne tovább

– mondta Szilágyi Demeter. A képviselő itt egyértelműen arra utalt, hogy az önkormányzat helyi esélyegyenlőségi programjában többek közt azt írta: meg kell találni annak lehetőségét, hogy folytatni lehessen az ifjúság körében a fölvilágosító és érzékenyítő programokat…

Pikó András LMBTQ propagandát szállítana a helyi iskolákba

A képviselő kifejtette: hogy a kivívott értékek mellett nehézségek dacára is kiállnak, azokat meg fogják védeni. A több éves rombolásnak és hanyag városvezetésnek jövőre véget vetnének, és újra fejlődési pályára állítanák a kerületet.

Tudjuk, hogy a rend és biztonság nem magától lesz, kemény, következetes és elszánt munkát igényel, komoly felkészültséggel. Ez a közösség egyszer már bizonyított, képesek vagyunk rá. Meg kell élnünk azt, hogy márciusi ifjak önfeláldozás nem hiábavalóság volt.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A rendezvényen a Turay Ida Színház művészei léptek fel, többek közt Benkő Péter és Kurkó J. Kristóf, de gyönyörű palotást is láthattunk a táncosoknak köszönhetően.

Fotó: Hírnyolc

Az emlékezés koszorúját Szilágyi Demeter és Sára Botond, a Józsefvárosi Fidesz alelnöke helyezte el.

Pikó egy szigetet szeretne

Pikó András polgármester ünnepi beszédében azt fejtegette, hogy Józsefváros egy sziget lehet. A szabadság, az egyenlőség és a testvériség szigete. Szerinte haza akkor lesz, „ha ugyanaz a jog és bánásmód jár mindenkinek és ugyanaz a törvény és szabály keretezi mindenki életét, melyet mindenkinek tisztelnie kell és melyet mindenkivel betartatunk.”

Az önkormányzat műsorában a kerületi Vörösmarty Gimnázium diákjai és a Vasas művészegyüttes tánckara lépett fel.