Budapest és Józsefváros baloldali városvezetése miatt egyre romló, a közbiztonságot és a köztisztaságot is egyre súlyosabban érintő hajléktalanhelyzet újabb „gyöngyszemére” hívta fel a figyelmet blogján a Pikó Andrást egykor támogató, ám a munkásságát látva belőle kiábrándult Nyerky Zsanett. Hétfőn fényes nappal egy hajléktalan orálisan elégített ki egy másik fedél nélkülit a Keleti pályaudvarnál, a Baross téren.

Fotó: Gettónapló Facebook-oldal

Nyerky a Gettónapló nevű Facebook-oldalon mutatja be hónapok óta, hogy milyen drámai mértékben romlott a hajléktalanhelyzet szerte a kerületben és a fővárosban

Pikó és Karácsony hibás döntései, a szociális ellátásról való fogalmatlansága és hozzá nem értése miatt.

A fent említett politikusok Nyerky szerint 35 ezer józsefvárosi élete részévé tették a „hibás hajléktalanellátás következményeit”, azaz a hasonló helyzeteket.

Minket a főváros kényszerít, és mindez nem lenne így, ha hozzáértő és megfelelő ellátást nyújtanának azok, akiket ezért fizetnek a magyar adófizetők

– fogalmaz meg itt még burkolt kritikát például Iványi Gáborral szemben. Később azonban, amikor azt firtatja, hogy mikor fizeti meg az okozott károkat Pikó és a főváros, már az adócsalás gyanújába keveredett lelkésznek is címez egy kérdést:

Hogy gondolja Iványi Gábor, hogy azért, mert ő személy szerint életfeladatának gondolja, hogy mentálisan sérült embereknek osszon májkrémes szendvicset – hiszen mást sajnos nem nyújt! –, azzal megterhelhet egy egész kerületet, nem vállalva a következményeket, amiért kontrollálatlanul az utcáinkon tartja őket és a tömegközlekedési eszközökön? Hogy gondolja, hogy a saját ambíciói előrébb valóak 35.000 józsefvárosi lakóénál?

Nyerky olyannyira szívügyének tekinti a kérdést, hogy a „vállalhatatlan minőségű, embertelen” hajléktalanellátás megszüntetéséért petíciót indító Teleki téri lakók szószólója is lett.

A közterületek mellett a választások tisztasága is veszélyben?

A magát egyébként baloldalinak valló blogger januárban arról számolt be, hogy ha a Józsefvárost (vagy más kerületeket) elárasztó hajléktalanok település szintű lakcímkártyát kapnak, azzal választójogot szereznek az adott városrészben, ezzel pedig

befolyásolható lehet egy önkormányzati választás, ha egy kerületbe 13 szálló van telepítve, benne 1250 emberrel legalább!!!

Folyamatosak a lakosok panaszai, mégis egyre rosszabb a helyzet

A köztisztasági és közbiztonsági kivetnivalók mellett az utóbbi időben a közszemérmet sértő esetek is történtek a kerületben. Az átláthatóságra és részvételiségre előszeretettel hivatkozó baloldali városvezetés által szervezett lakossági fórumokon is rendre visszatérnek a hajléktalansággal kapcsolatos panaszok, mégsem láthatunk lépéseket a megoldás felé.

FRISSÍTÉS!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a Hírnyolcat, hogy a cikkben szereplő nőt és férfit május 24-én előállították a VIII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol szeméremsértés miatt eljárás indult ellenük.