A nemzetibiztonsági jelentés egyértelművé tette, hogy a tavalyi országgyűlési választásokba külföldről kívántak beleszólni. A baloldali pártok külföldi milliárdosokkal szövetkezve kívánták kijátszani a kampányfinanszírozás rendszerét. A „guruló dollárok” címen elhíresült ügynek józsefvárosi szálai is vannak, amelyekre a helyi közélettel foglalkozó Frankó elnevezésű blog világított rá a napokban.

Fotó: Facebook

A polgármester kampányfőnökének szervezetét nyíltan támogatták

A Frankó szerint a dollárok tehát bőven gurulnak jelenleg is Józsefvárosba. Példaként az oldal a Közélet Iskoláját hozta fel, amelyet a demokrácia export keretében „kultúraváltás” címen finanszíroznak külföldről a Korányi Dávid-féle dollárelosztó Action for Democracy-n keresztül.

A Közélet Iskolája egyik prominense pedig az az Udvarhelyi Tessza, aki Pikó András kampányfőnöke volt 2019-ben, jelenleg pedig a polgármester által létrehozott Közösségi Részvételi Iroda vezetője az önkormányzaton belül.

„Udvarhelyi Tessza kampányfőnököt nem csak az Action for Democracy miatt lehet a demokráciaexport felkent papnőjének és a guruló dollárok józsefvárosi helytartójának nevezni. A Közélet Iskolájának, amelynek egyébként a polgármesteri kampányfőnök a pénzügyi vezetője, a titkosszolgálati jelentésben szereplő Action for Democracy mellett legalább 10(!) további külföldi finanszírozója van a Soros-féle Open Society-től kezdve a Rockefeller Alapítványon át egészen a Rosa-Luxemburg német kommunista pártalapítványig”

– írja a Frankó.

Kocsis Máté: világos, hogy Karácsony Gergely pénzmosási ügybe keveredett

Jámbor oldalán is megjelent a dollárelosztóval összefüggő adatbázisépítő eszköz

A portál további szálakat is talált a guruló dollárok és a kerületi baloldal között. Mint kifejtik: a titkosszolgálati jelentésben szerepel egy az Action for Democracy-val összeköthető Action Network online adománygyűjtő és adatbázisépítő eszköz is, ami szorosan összefügg a Bajnai Gordon-féle DatAdat cégcsoporttal is.

Fotó: Facebook

Utóbbi kettő – az Action Network és a DatAdat – pedig újabban Jámbor András és a Szikra Mozgalom mellett is megjelenik. További gyanúra ad okot Jámbor András közelmúltban tett Egyesült Államokbeli utazása is, amelynek fontosságát – a Frankó szerint – az is jelzi, hogy Jámbor erre – napi rutinjától eltávolodva – meg is borotválkozott, illetve nyakkendőt is kötött.

Fotó: Facebook

A portál úgy véli: ki lehet jelenteni, hogy titkosszolgálati jelentés és botrány ide vagy oda, ez a folyamat Józsefvárosban jelen van, folytatódik és fokozódik. „Jelen pillanatban is építik ki a csatornákat és kétségünk ne legyen afelől, hogy a dollárok, ahogy eddig is, továbbra is gurulni fognak Józsefvárosba” – fogalmaz az oldal.