Egymást érik a mutyik és a botrányos esetek Józsefvárosban, ami megterheli a törvényesség felügyeletét végző hivatali vezetőket is. Nem kell nagyon visszamennünk az időben, hogy példaként felhozzuk a vitorlásmutyit, amelyben kiderült, hogy a kerület káptalanfüredi strandjának egy részét bérbe adták egy vitorlásklubnak, ahelyett, hogy a gyerekek számára biztosították volna azt. De máig nem tisztázódott le a parkolási matricák kiváltása körüli botrány sem, amely először fizetőssé vált, majd azt mondták, hogy újra ingyenessé teszik, ám jelen állás szerint nem is lehet kiváltani ilyet. Azt pedig, hogy a törvényesség próbáját is kiállják a politikai döntések a jegyzőnek és az aljegyzőnek kell biztosítani.

Ehhez úgy tűnik már nekik sincs gyomruk – véli Józsefváros korábbi polgármestere. Mint Sára Botod közösség oldalán írta: miután a polgármesteri hivatal nagy része felmondott, néhány hete már a polgármester saját maga által kinevezett jegyzője és kabinetvezető-helyettese is felállt, amiben közrejátszhatott az akkoriban kirobbant  vitorlásmutyi is. Most pedig távozott Melegh Mónika aljegyző is, állítólag megrendült benne a polgármester bizalma – tette hozzá Sára Botond, aki nem csodálkozna rajta, ha az elmúlt napok parkolási botránya az aljegyzőnél is kiverte volna a biztosítékot.

Talán szólni mert, hogy nem egészen úgy van az, ahogyan a polgármester hazudta

 – fogalmazott Sára Botond, aki úgy összegzett: egy hónap alatt mínusz egy jegyző, egy aljegyző, és egy kabinetvezető-helyettes…szép teljesítmény. A korábbi polgármester szerint ez megint nem éppen a legjobb vezetői képességek jele. Sajnos ez látszik egész Józsefvároson – zárta sorait.