Józsefváros és Ferencváros új országgyűlési képviselője még le sem tette a hivatali esküjét, de máris kimutatta a foga fehérjét. Mint az az általa elmondottakból sejlik, nem a józsefvárosiak és ferencvárosiak képviselete hozza lázba a parlamenti munkában, hanem az, hogy minél zsírosabb pozíciót, minél több fizetést harcoljon ki magának. Egy baloldali képviselők által tartott fórumon azt ecsetelte, hogy a parlamenti jegyzőség érdekli, mert úgy látja, hogy az az a pozíció, ahol a lehető legkevesebbet kell dolgozni a lehető legtöbb pénzért.

Én szeretnék a parlament jegyzője lenni, nyilván erről majd a többiek is döntenek, és nem azért, mert egy izgalmas, inspiráló munkának tartom a jegyzőséget, ugye a jegyzőség abból áll, hogy az ember beül az üléseken, megnézi, hogy a jegyzőkönyvekben az szerepel-e, ami elhangzik, és a végén aláírja. Hanem pontosan azért aspirálok a jegyzőségre, mert baromi sok pénz jár érte.”

– fogalmazott Jámbor András azon a felvételen, amelyet Bohár Dániel tett közzé a közösségi oldalán. A riporter az eset kapcsán megjegyezte: A balosok saját maguk ismerik be, hogy csak a pénz érdekli őket.

A felvételen látható fórumon egyébként Jámbor András mellett feltűnt Csárdi Antal, Palotanegyed országgyűlési képviselője, Hadházy Ákos, valamint Szabó Tímea, Kovács Béla és Gurmai Zita baloldali politikusok is.

Jámbor András általában meggondolja, hogy miket nyilatkozik, ezúttal azonban úgy tűnik elengedte magát, és a valódi gondolatait közölte. Ugyanilyen eset volt, amikor a kampányban lapunknak azt nyilatkozta, hogy visszahozná a kerületből korábban kiebrudalt drogközpontot. „A Kék Pont nagyon fontos munkát végzett a kerületben, nagyon nagy szükség van azokra a helyekre, amelyek komplex (egyszerre orvosi, szociális, jogi és lelki) segítséget nyújtanak szerhasználók számára” – közölte lapunkkal márciusban.

FRISSÍTÉS

Jámbor András késő este reagált Facebook oldalán a videóra. „Nyilván sok mindent tűrnie kell egy politikusnak, de azért a Bohár-féle alakokat nem. A nevezett tartalomgyártó, megfogta azt a szövegemet, amelyben arról beszélek, hogy nem azért aspriálok jegyzőnek, mert az egy izgalmas munka, hanem azért, mert sok pénz jár érte, és ebből nem Audit akarok venni, hanem az engem megválasztó józsefvárosi és ferencvárosi közösségnek akarom visszaadni a pénzt. Bohár úgy vágta meg a felvételt, hogy sok pénzt akarok. Ez a hazugság egyébként nyilván nem működik azoknál, akik ismernek, mert ők tudják, hogy én nem magamra költöm a pénzt” – írta Jámbor András bejegyzésében. Habár kerestük a teljes videót korábban, mi nem bukkantunk rá, így csak a részletet ismerhettük.