A Józsefváros és Ferencváros nagyobbik részét magába foglaló budapesti 6-os számú országgyűlési egyéni választókerületben négyen indultak a baloldali előválasztáson. A tegnap lezárult képviselőjelölti castingon a Szikra mozgalom által indított – valamint az MSZP és a Párbeszéd által támogatott – Jámbor András szerezte a legtöbb szavazatot, számszerint 3626-ot. A szélsőbaloldali Mérce portál egykori főszerkesztője 2020-tól Karácsony Gergely főpolgármester helyettesének jólfizetett tanácsadója.

Erős üzenet Pikó András polgármesternek, hogy az általa támogatott Csordás Anett, akit a Momentum és a polgármester civil szervezete a C8 is jelölt, mindössze 2220 szavazatot kapott, annak ellenére, hogy Pikó személyesen is segítette kampányát.

Manhalter Dániel, a Demokratikus Koalíció jelöltjére 2056 személy voksolt, az MSZP-t és az LMP-t is megjárt, majd a Jobbikban landolt Demeter Márta 815 szavazatot gyűjtött be.

A Palotanegyed városrész a budapesti 1-es számú országgyűlési egyéni választókerülethez tartozik. Itt a jelenleg is regnáló Csárdi Antal (LMP) lett a befutó, aki a Momentumos Gelencsér Ferencet megelőzve indulhat 2022-ben.