A polgári városvezetés idején megszokott szinte minden hónapban megtartott szűrőszombat csupán néhány alkalommal valósul meg Pikó András polgármestersége óta a Szent Kozma Egészségügyi Központban (Auróra u. 22-28.). Annak ellenére van ilyen ritkán szűrőszombat, hogy a program a betegségek megelőzésére helyezi a hangsúlyt.

A mostani, január 29-i alkalommal 8 és 13 óra között lehetőség nyílik diabetológiai, urológiai, szemészeti vizsgálatokra, az izomsérülések szűrése érdekében masszázsra, érszűkületi megelőzésre érdekében sebészeti, valamint melanoma szűrés okán bőrgyógyászati vizsgálatra.

A szűrésekre a 06-1/790-4720 közvetlenül hívható, valamint a 06-1/790-4600 központi telefonszámokon lehet jelentkezni. A rendelőintézet tájékoztatása szerint ezen a napon csak a fent említett vizsgálatokra lehet jelentkezni, ám több jelentkezésre nincs lehetőség.

A szűrőszombaton oltónap is lesz a Szent Kozma Egészségügyi Központban, ahová előzetes bejelentkezés nélkül is lehet jelentkezni első, második, vagy harmadik oltásra.