Innovációs Központ és Inkubátorház, Egyetemi kutatás-fejlesztési egységek, Ipari kutatás-fejlesztési egységek, IMedTech központ is lesz a Science Park területén, amely a tervek szerint a Kőris utca 7. és 11., a Kálvária utca 18., 20., illetve 22., valamint a Dugonics u. 14. és 16. szám alatti telkeken jönne létre. A tudományos központról még 2019-ben döntöttek a Semmelweis Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálai Egyetem vezetői, valamint az akkori józsefvárosi polgármester.

„Tevékenysége növeli az egészségbiztonságot, az innovációt, fejleszti a tudományos életet, erősíti annak hatékonyságát” – fogalmazott a tudományos központ létrehozásáról szóló szándéknyilatkozat aláírásánál Sára Botond. A létesítmény a környék fejlődésére is nagy hatással lehet majd.

A Science Park most ért tervezési szakaszba, a Semmelweis Egyetem erre a célra kiírt nyílt tenderét a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt., valamint a FEJÉR Tervező és Mérnökiroda Kft. nyerte.

A kiírás szerint a létesítmények egy részét meglévő épületek átalakításával, bővítésével hoznák létre, de új épületeket is emelnek, valamint 190 gépjármű elhelyezésére szolgáló parkoló is épülne. A tervező vállalatoknak ehhez megvalósíthatósági tanulmányt kell készíteniük, helyszíni vizsgálatot kell tartaniuk, valamint a végleges terveket is be kell nyújtaniuk.