Hiába nevezi másképpen, Pikó folyton sarcolná a józsefvárosiakat

A járvány okozta válsághelyzetben második éve tiltotta el a kormány a baloldali városvezetést, hogy további terhet téve az emberek és vállalkozások nyakába több százmillió forintos nagyságrendű adóemeléssel sújtsa őket. Pikó András szerint a kormány „második éve megtiltja az adókarbantartást”.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Újra és újra megmutatkozik a baloldali agresszió

Amúgy azt is megígérhetem, hogy 2022 után kormányra kerülve még több embert bocsát el a baloldal minimum” – fejtegette a jelenleg hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt, korábban a fideszeseket lámpavassal fenyegető, a tüntetések alternatívájaként a folyó vért és a robbanásokat látó Szarvas Koppány Bendegúz (Momentum).

Fotó: Hírnyolc

Minimális teljesítmény, maximális optikai tuning

„Elkészült a Gutenberg téri játszótér felújítása – dicsekedett Pikó András belső feszültségekkel terhelt baloldali frakciójának az LMP-ből a Momentumba ejtőernyőzött vezetője. De szó sincs felújításról, ahogy Sátly Balázs állította büszkén, csupán néhány négyzetméter műfű kicserélése történt, ami kötelező önkormányzati karbantartási feladat.

Fotó: Hírnyolc

A baloldal szerint ne higgy a saját szemednek, csak nekik

Noha az egyre több hajléktalan, és a részben miattuk egyre romló közbiztonság és köztisztaság miatt rendszeresek a lakossági panaszok, a polgármesteri szócsővé silányított Józsefváros újságban Misetits Bálint baloldali aktivista mégis megpróbálta meggyőzni az embereket ennek az ellenkezőjéről. Szerinte „Józsefvárosban is csökkent a közterületi hajléktalanság”. Pedig korábban Pikó András is elismerte: megemelkedett a fedél nélküliek száma a közterületeken.

Fotó: Hírnyolc

Pikó képtelen megfegyelmezni az agresszív stílusú embereit?

„Képviselő úr (…) itt most tényleg az a helyzet, azt kell mondani, hogy disztingváljunk” – intette rendre a megkérdőjelezhető stílusú megnyilvánulásairól is hírhedt Szarvas Koppány Bendegúzt egy képviselő-testületi ülésen Pikó András. A polgármester korábban a párbeszédes helyettesét, a szintén finoman szólva is erőszakos stílusban felszólaló Erőss Gábort próbálta helyre tenni: „Alpolgármester Úr, szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy tartsuk be az udvariassági vagy az általános szabályokat jó?” Ismerve és látva a józsefvárosi közbeszéd baloldal által lezüllesztett állapotát, úgy látszik, Pikó Andrásnak a saját katonáit sem tudja megfegyelmezni.