Az egyik nyomozó a térfigyelő rendszer élőképes monitorán észrevette a 44 éves R. Imrét, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A nyomozó szerint egyértelmű volt a zseblopásra utaló magatartás: figyelte az embereket, ruhájukat, értéktárgyaikat. Láthatóan könnyen elvehető értéktárgyakat keresett. Majd kiszúrt magának egy csecsemőt tartó nőt, akit követni kezdett a Blaha Lujza téri villamosmegállóba, és vele együtt felszállt a szerelvényre. A fiatal anyuka leszállt a Harminckettesek terénél, R. Imre pedig követte. A férfi a nő mögé állt, sáljával eltakarta a kezét, és benyúlt az áldozat zsebébe. A tolvaj azonban ezúttal „lukra futott” mert nem talált semmi értékeset, ezért elment a Rákóczi térre, ahol találkozott a 65 éves B. Zoltánnal, aki szintén ismert volt a rendőrök előtt.

Együtt kezdték figyelni a potenciális áldozatokat. Két nő érkezett, egyiknél egy barna színű hátitáska volt, amire a tolvajok felfigyeltek. Bólintással jeleztek egymásnak, és követték a villamosra felszálló nőket. Próbáltak úgy helyezkedni, hogy a táska mögé kerüljenek, azonban a másik nő kiszúrta őket, és elhúzta ismerősét a villamos belseje felé.

A tolvajok leszálltak a Blaha Lujza téren, ahol az aluljáróban próbáltak szerencsét. Ott egy barátnőjével várakozó nőt szemeltek ki, akit szintén követtek a villamosra. R. Imre, miközben sáljával takarta kezét, benyúlt az áldozat táskájába. Azonban a szerelvény éppen a megállóhoz ért, így fel kellett hagynia a lopással, hogy ne vegyék észre a fel- és leszálló utasok. Így ismét hoppon maradtak a tolvajok.

Nemsokára egy pár szállt fel, és észrevették, hogy a nő a zsebében tartotta a mobiltelefonját. R. Imre miközben egyik kezével kapaszkodott, a másikkal benyúlt a nő zsebébe, és kivette a készüléket, eközben társa takarással segítette. A két zsebes pár szót váltott egymással, majd B. Zoltán – a telefonnal – az Oktogonnál átszállt az ellenkező irányba közlekedő járatra.

A rendőrök mindkét férfit elfogták, őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat.

Forrás: Zsaru magazin