Azt, hogy idén sem kapnak plusz egyhavi bért az óvodai, bölcsődei dolgozók Szili-Darók Ildikó alpolgármester ismerte be a november 10-ei online lakossági fórum keretében egy kérdésre válaszolva. Mint azt Szili-Darók Ildikó válaszában kifejtette: tavalyelőtt volt plusz egyhavi juttatás, azonban tavaly, mint az a médiából is ismeretes egy csökkentett összeget tudtak adni az intézményeikben dolgozóknak, viszont kitágították a kört, így a Szent Kozma Egészségügyi Központban dolgozók is részesültek ebben.

„Az idei évben 13. havit ismét nem tudunk fizetni”

– fogalmazott az alpolgármester, amit a szűkös büdzsével magyarázott. Hozzátette: ennek ellenére fognak fizetni valamennyi jutalmat, azt viszont, hogy ennek mennyi lesz az összege, arról a napokban születik döntés.

Emlékezetes a tavalyi év végén a már megszokottól eltérően egy szerényebb összeget kaptak plusz egyhavi juttatás címen az óvodai, bölcsődei dolgozók, azzal az ígérettel, hogy a tavasszal esedékes maradványösszeg terhére pótolják majd ki azt. Azonban annak ellenére, hogy az előző városvezetés felelős gazdálkodásának köszönhetően jelentős, 2,6 milliárd forintos összeget örököltek meg Pikó Andrásék, ebből sem adták oda a korábban ki nem fizetett összeget a kisgyermekeink nevelőinek.

Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője már tavaly év végén, az ügy kirobbanásakor is élesen bírálta a döntést. Lapunknak most elmondta: az előző városvezetés 2013 óta mindig kigazdálkodta ezt az összeget, ami évente 140 millió forintra rúg. Majdnem annyit, amennyivel az új baloldali városvezetés többet költ saját magára, hiszen annyi jól fizető pozíciót hozott létre, ahány baloldali képviselő csak bekerült a testületbe.

A Pikó András vezette önkormányzat működése 150 millió forinttal drágább, mint az előző városvezetésé.

Ebbe beletartozik az is, hogy a korábbi kettő helyett hat bizottságot hoztak létre, valamint korábban nem létező pozíciók, úgy mint a Közösségi Részvételi Iroda is létrejöttek – fejtette ki Vörös Tamás.