Sokan várták a kedvezményes balatoni nyaralást, ezért árgus szemmel követték az erről szóló önkormányzati híreket. A városvezetés azonban szűk két mondatban – elrejtve – közölte a Józsefváros újság hasábjain, hogy bár eddig, a felújítás ideje alatt a kispestiek szomszédban lévő táborában volt lehetőség a nyaralásra, a kispesti vezetőség úgy döntött, idén nem fogadnak csoportokat, így a józsefvárosi gyerekek balatoni táboroztatása is elmarad.

A ferencjozsef.blog.hu oldal szerint érthetetlen a döntés, hiszen táborokat már lehet szervezni, az erről szóló korlátozásokat visszavonták. „Ahogyan az is érthetetlen, hogy a Momentum által jelölt és a baloldali pártok által támogatott Pikó András polgármester nem tudja elérni egy másik baloldali vezetésű kerületnél, hogy a legrászorultabbak ugyanúgy nyaralhassanak a Balatonnál, mint eddig. Miért nem tudta elérni ezt Pikó? Vagy miért nem keresett akkor másik lehetőséget, megoldást a polgármester úr a rászoruló józsefvárosi gyermekeknek?” – tették fel a kérdést.

Nyaralás helyett strandhasználat

Mivel a városvezetés a kedvezményes táboroztatást nem tudja idén megoldani, valószínűleg kompenzációképpen ingyenessé tette – a tábortól „függetlenül” működő, attól párszáz méterrel elhelyezkedő – önkormányzati strandot azok számára, akik önköltségen leutaznak Káptalanfüredre, valamint magánúton oldják meg a szállást. Pikó András ezt közösségi oldalán jelentette be a napokban.