Bár az önkormányzat pénzügyi lehetőségei jóval több utca felújítását tennék lehetővé, úgy tűnik, a Corvin negyed lakóinak meg kell elégedniük a Práter és a Tömő utcák egy-egy szakaszának felújításával. A Práter utca Futó és Szigony utca közötti szakaszán szeptember közepén kezdődtek a munkálatok. Itt egy hónap elteltével még csak a burkolat egy részének felmarásánál tartanak. A Tömő utca azonban a közelmúltban készült el.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Régóta várják a Corvin negyediek az útfelújításokat

A környéken lakók egyöntetűen azt mondták, nagyon régóta várták már az utcák felújítását.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Nagy szükség volt már rá. Úgy gondolom, hogy ezzel a lakások értéke is kicsit meg fog ugrani. Remélhetőleg nemcsak a kutyusok játszótere lesz, mert az eddigi tapasztalat az, hogy aknaként kell kerülgetni a kutyagumikat az utcákon, járdákon – nyilatkozta István, aki a gyermekei Práter utcai lakásában él egy ideje.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A Losonci térnél lakó Mária szerint a Práter már olyan kátyús volt, hogy kész balesetveszély volt ott a közlekedés. Ráadásul még a lábam is sérült – panaszolta, hozzátéve, reméli ennél már csak jobb lesz.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Az útfelújításnak Rita is örül. Nagyon rozoga volt már, régóta várjuk, hogy megújuljon – mondta.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

László szerint azokra a dolgokra, amik a kerület nívóját emelik nem lehet rosszat mondani. A környék újságosa úgy látja, ez nagyon kellett már, mert pocsékak a kerület útjai. Még nem tudja, hogy milyen lesz, ha elkészül, mert az ott élő véleményét úgy tudja, nem kérték ki. Szerinte ha díszburkolatot raknak rá, akkor a rolleresek bajban lesznek. A kerékpártárolót pedig nem tartja jó ötletnek, mert a bicikliket szanaszét szórják.

Valamit villantani kell, mert hamarosan választás

Az önkormányzat most igyekszik olyan fejlesztéseket véghez vinni, ami mellé oda lehet állni, hiszen 4 évig nem igazán csináltak semmit – mondta el lapunknak Huber András. A közösségszervező hiányolja, hogy ezek ráadásul nincsenek a lakossággal leegyeztetve. Nem kérdezték meg például, hogy mit látnának szívesen az itt élők. Több parkolóhelyet tartanának meg vagy több szemetest szeretnének? Nem derült ki, pedig a városvezetés elvileg a részvételiséget tűzte zászlajára.

Huber András
Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Valahol egy irodában megszületik egy elképzelés, ami akár tetszik a lakosoknak, akár nem, azt kapják – fogalmaz Huber András, akivel egy neve elhallgatását kérő járókelő is egyetért. A környéken élő férfi azt mondta: csak akkor vették észre, hogy itt valami történik, amikor felvonultak a munkagépek és elkezdtek bontani.

Azt sem tudtuk, hogy fel lesz újítva – állt a dolog előtt értetlenül. Hogy a végeredmény milyen lesz, arra meg csak annyit tudott mondani: majd elválik…