Már bőven túl vagyunk a polgármesteri ciklus felén, pár hónap múlva lesz három éve, hogy Pikó András beült a kerület bársonyszékébe. Ám még mielőtt ezt megtette volna, a kampányában számos ígéretet tett. Ezek egyike volt, hogy 300 új kukát fognak telepíteni a kerületbe. Ehhez képest eddig 35 kukát helyeztek ki, illetve a május 23-ai héten újabb 35-öt fognak egy önkormányzati bejegyzés szerint. Ebből azonban három csere, azaz korábbi szemetesedény helyére kerül.

A Csarnok negyedet mintha büntetnék Pikóék

Az egyik legkevesebb új szemetes a Csarnok negyed déli felére kerül: itt mindössze 1 új kuka lesz, illetve 1 régit újra cserélnek.

Fotó: Hírnyolc

Ennek kapcsán Gondos Judit önkormányzati képviselőjelölt így fogalmazott: a baloldali városvezetés egyik leginkább elhanyagolt területe a Csarnok negyed.

„A korábbiakhoz képest nemhogy tisztábbak, hanem koszosabbak lettek az utcák. Szégyen, hogy éppen ide nem tesznek az új kukákból. Legalább azokat visszatehetnék az egész kerületbe, amit korábban leszereltek. Én ezért is fel fogom emelni a hangom, ha bizalmat kapok a környék lakosaitól”

– mondta a képviselőjelölt.

Még mindig hiányzik 137 szemetes a kerületből

Összességében tehát 67 új kuka fűződik Pikó András nevéhez, ami még időarányosan is messze elmarad a vállalásaitól. Persze csak ha nem vesszük figyelembe, hogy harcostársa Karácsony Gergely főpolgármester leszereltette a fővárosi kukák csaknem felét, Józsefvárosban egész pontosan 204-et. Ennek fényében látható-tapasztalható, hogy még mindig nagyon hiányzik a lakóknak az a 137 kuka, amivel jelenleg is kevesebb van, mint az előző városvezetés idején.