Elkeseredett levélben fordult szerkesztőségünkhöz Erika. A kisgyermekes anyuka kifejtette, hogy december közepe óta rendszeresen beázik a lakásuk, és a bejáratuk előtt a folyosó is a tető felől. Hiába szeretnék elérni a javításokat, a társasházkezelést végző önkormányzati cég szinte semmit sem csinál.

Január 11-ei ottjártunkkor a lakás majdnem minden szegletében jól kivehetők voltak az ázásnyomok, a bejáratuk előtt a folyosón pedig hömpölygött a víz. Mint mondta: valahányszor eső esik, tócsákon keresztül kell közlekedniük, amikor kilépnek az ajtón. Hiába jelezte ezt több alkalommal a közös képviselőnek – Erika szerint – csak hosszú idő után néztek rá a problémára.

Fotó: Olvasónk fotója

A szakemberek életveszélyesnek tartják a tetőszerkezetet

A helyszínen két szakember is megfordult már – s mint Erika mondja – mindkettő életveszélyesnek ítélte a ház tetőszerkezetét. Ennek ellenére mindössze annyi történt, hogy egy fóliát feszítettek ki a legproblémásabb részre, ám az Erika szerint ez egyáltálán nem megnyugtató.

A gyenge anyag ugyanis bármikor felmondhatja a szolgálatot és akkor még nagyobb vízmennyiséget kapnak egyszerre a nyakukba, ráadásul a folyosó továbbra is ázik.

Erika úgy véli:

a hanyag társasházkezelő miatt a lakása értéke folyamatosan csökken.

A közös képviselet telefonon többször is lerázta magáról a problémát, azzal, hogy nincs pénze a háznak tetőjavításra, Erika azonban nem érti, hogy akkor hova lesz az a több tízezer forint, amit közös költségként szednek be havonta lakásonként.

Fotó: Olvasónk fotója

Az önkormányzati cég szerint minden rendben van

A legmegdöbbentőbb dolog azonban még csak ezután következett. Miután Erika írásban is szorgalmazta az ügy mielőbbi megoldását, meglepetésére azt a választ kapta, hogy a közös képviselő a dolgot már megoldottnak tekinti azzal, hogy korábban leterítették a fóliát, valamint – állítása szerint – akkor kijavították a hibás cserepeket és a bádogot is. Hogy például a folyosó miért ázik ugyanúgy, mint annak előtte, arra már nem tért ki a társasházkezelő válaszlevele. Az ügy pikantériája, hogy többszöri kérésre nagy nehezen a társasházkezelő értesítette a biztosítót is, aki meg is állapította a kárösszeget, azonban azt nem fizetik ki, mert a tető javításáról nem kaptak igazolást.

Az ügyben megkerestük a társasházkezelőt is, ám cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.