Ötvenmillió forintos egészségügyi fejlesztési forrást kap Józsefváros a kormánytól az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében – írta közösségi oldalán Sára Botond, a Józsefvárosi Fidesz alelnöke.

A forrás hamarosan az önkormányzat számláján lesz

– hangsúlyozta Sára Botond, aki hozzátette: a kormány idén több mint 10 milliárd, 2020 és 2024 között 50 milliárd forintot biztosít a fővárosi kerületek egészségügyi fejlesztéseire.

Ezzel a kormányzati támogatással megkezdődhet a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ új, 600 négyzetméter alapterületű, 3 szintes épületszárnyának a tervezése is.

Kerületi egészségügyi fejlesztések

Legutóbb idén nyáron valósult meg jelentős egészségügyi fejlesztés a kerületben, szintén kormányzati támogatással. Ekkor az EBP részeként 700 milliárd forint értékben valósult meg a Péterfy Kórház Fiumei úti telephelyén egy XXI. századi hibridműtő kiépítése. Ám a tavalyi évben is történtek komoly újítások: ekkor érkezett meg az a 100 millió forint értékű két új röntgengép a Szent Kozma Egészségügyi Központba, amit még Kocsis Máté, a kerület országgyűlési képviselője lobbizott ki korábban. Azt megelőzően pedig – Kocsis Máté és Sára Botond polgármestersége idején – megújult az Auróra utcai szakrendelő, felújítottak több háziorvosi rendelőt – pl. Szigony utca, Mikszáth tér – új háziorvosi rendelők épültek – pl. a Kálvária téren, Gutenberg téren, emellett az előző városvezetési ciklusban folyamatosak voltak az orvosi eszközfejlesztések is.