Este 22 óra helyett éjfélig nyitva lehetnek ezentúl a vendéglátóhelyek Józsefvárosban. A teraszoknak pedig 23 órakor kell zárniuk egy friss rendeletmódosítás szerint, amelyet június 23-án szavaztak meg a képviselő-testület baloldali képviselői. A Pikó András polgármester és Rádai Dániel nevével fémjelzet rendeletet azzal indokolták, hogy eddig nem volt egységes a szórakozóhelyek nyitvatartása. Nyilvánvalóan, hiszen amelyikkel kapcsolatban nem merült fel lakossági probléma az tovább üzemelhetett.

Gondos Judit, a Csarnok negyed fideszes önkormányzati képviselőjelöltje szerint ezzel a lépéssel a szórakozóhelyek környékén lakók pihenését lehetetlenítik el. Mint mondta 2017-ben, a polgári vezetés nem véletlenül szigorított a rendeleten.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Példaként felhozta az Auróra utcát, ahol évek óta küzdenek a lakosok az egyik szórakozóhellyel. Az előző vezetés a lakók érdekében hosszú küzdelem útján szűkíteni tudta a vendéglátóhely mozgásterét, amit Pikóék azonnal letöröltek. Most ugyanez a hely – sok másikkal együtt éjszakába nyúlóan nyitva lehet, aminek az ott élő lakosok látják kárát.

A képviselő-testületi vitában a fideszes képviselők azt kérték: legyen a lakosokra bízva a kérdés, ők jobban tudják melyik vendéglátó-egység problémás és melyik nem, ennek ellenére a baloldali képviselők megszavazták a rendeletet.