A napokban kapott nagy sajtóvisszhangot, hogy a Szeszgyár utcai üres telken drogosok verhettek tanyát, miután fecskendőt és egyéb drogszemetet találtak ott. A telket egy az önkormányzat által is támogatott ökofeminista kommuna használja évek óta. Az önkormányzat egy évvel ezelőtt sétálóutcát is tervezett a Szeszgyár közből, amelyről lakossági fórumot, ötletbörzéket tartottak, ám a megvalósítás mindezidáig elmaradt.

Drogtanya lett Pikó András „sétálóutcájából”

Az ökofeministák – amely társaságban gyakran megfordul Erőss Gábor, a kerület alpolgármestere – mellé társbérlőként hajléktalanok is beköltöztek, és – ahogyan a helyiek nevezik – a Szeszgyár-kertben szemétkupacok gyülemlettek fel.

Fotó: Facebook

Az ökofeministák az önkormányzatot hívták segítségül a terület kitakarításában, ám közös erővel sem jutottak sokra, mindössze egy másik sarokba sikerült átrendezni a szemetet.

Mindeközben a Metopol a helyszínre látogatott, ahol egy titkos pincerendszert fedeztek fel, amelynek a bejáratát fedél nélküliek őriznek. A lap szerint a pince az egykori Szeszgyárhoz tartozhatott. Jelenleg azonban tonnaszámra van telehordva szeméttel.