Hatalmas csinnadrattával vezette elő az önkormányzat, hogy micsoda változások várhatók a Harminckettesek terén, a helyi baloldali politikusok is örömódákat zengtek arról, hogy most aztán valóban az itt lakóké lesz a tér. Igazuk lett… az utcán lakóké…

Átalakítják a Harminckettesek terét, csak az ott lakók nem kérnek belőle

Jött a fejfájós másnap

A nyitóbuli valóban jól sikeredett, volt pingpongasztal, színes felfestések, szappanbuborék, eszem-iszom, dínom-dánom. Aztán jött a fejfájós másnap.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Hamarosan már nemcsak a tér buszmegállójában ültek-ülnek hajléktalanok, kétes elemek – ahogyan az elmúlt években megszokhattuk –, hanem a kihelyezett padokon, székeken is.

A parkolóhelyeket, az ingyenes parkolás lehetőségét elvették, pedig autóink után sok tizezer forintot kell fizetnünk Pikó András és a baloldali városvezetésnek köszönhetően. A kihelyezett padokon hétköznap és szombat-vasárnap is fekszenek, alkoholizálnak. Mások a környező étkezdékből, gyorsétteremből kihozott ételeket itt fogyasztják el, a szemeteket persze itt hagyják

– panaszkodott lapunknak egy ott lakó.

Több közösségi csoportban is közöltek képeket lakosok arról, hogy egyesek az asztalon, székeken alszanak, vagy akár már reggel is itt italoznak, s hagyják maguk után a szemetet, üvegeket, ételmaradékokat. Többen a kihelyezett növényládáknál végzik a kis- és nagydolgukat is.

Fotó: Olvasónktól

A kísérleti átalakítás közel 10 millió forintjába került az adófizetőknek.

Helyiek véleménye

„Ez borzalmas.”

„Agyamentek.”

Fotó: Huber András / Facebook

„Éjszakánként mi van itt, borzalom.”

„És vajon mennyi parkolási bevételt veszít-veszített az önkormányzat az itteni parkolóhelyek felszámolásával?”

„Ma megcsodáltam! Igen nagy szakértelemmel készült, sok festék felhasználásával… Iszonyat! Ez kinek jó?”