A Józsefvárosi Galéria és a Zászlómúzeum bezárása egyik emblematikus intézkedése volt Pikó Andrásnak, helyükön azóta sem működik semmi. A párbeszédes Erőss Gábor alpolgármester ugyan sorra avatja az emléktáblákat a kerület egyre pusztuló falain, de ezzel nem igazán pótolja azt a pezsgő kulturális életet, ami korábban a Józsefvárosi Galériában szinte mindennapos volt. A helyére ígért Józsefvárosi Múzeumnak pedig se híre, se hamva.

A baloldal kommunikációja szerint szinte már megnyitott a Józsefvárosi Múzeum, pedig nem…

Az eredeti funkciójától a H13-at is megfosztotta a baloldal vezette önkormányzat, ráadásul úgy, hogy sokáig nem is tudták, mint kezdjenek vele. Az önkormányzat lapja még az olvasókat is megkérdezte, vajon mit kellene kezdeni az épülettel…

Jelentjük, az új funkció megvan… Pikó András a Józsefváros újságnak adott igencsak terjedelmes interjújában elmondta: „Nincsenek nagy kultúrházaink, nagy színházaink, így másra nem tudok rámutatni, mint a H13-ra, ahol az alsó szinten berendezhetünk, ha szükséges, egy újságolvasós, melegedős helyet.” (Azért ne feledjük, pár helyet bezáratott a baloldal…, talán azért „nincsenek” ilyen helyek…)

Legutóbbi hírlevelében a „melegedő” funkciót szintén emlegeti Pikó, a „H13-ban nappali melegedőt nyitunk, ahol szobahőmérsékletet, forró teát és olvasnivalót biztosítunk a betérőknek.”

Így lesz egy egykoron jól működő Diák és Vállalkozási Központból melegedő, egy olyan kerületben, ahol a legtöbb hajléktalanellátó, szálló működik.