Még május 13-ára is online fórumot szervezett a polgármester annak érdekében, hogy meggyőzze a lakosokat, a drogambulnaciának helye van a Teleki téren. Majd valamivel dél előtt Pikó András közösségi oldalán megjelent a hír, hogy az intézmény működtetésére vállalkozó református misszió eláll a Teleki tér 7-be tervezett nappali ellátás megvalósításától. A polgármester nehezen hajolt meg a népakarat előtt: pár órával ezelőtt még úgy tűnt, a lakosok mintegy félezer tiltakozó aláírása és a Józsefvárosi Fidesz ellenállása sem elég arra, hogy lemondjon a drogambulancia tervéről. A szerdán megjelent kerületi újságnak is még arról beszélt: ha kell százszor is elmennek a Teleki térre, hogy meggyőzzék a lakosokat.

A lakosok mellett végig kiálló Józsefvárosi Fidesz a polgármester bejegyzésére azt reagálta: A Teleki tér 7-ben és környéken élők szava döntött Pikóék minden igyekezete ellenére. Kiemelték, hogy a polgármester még ma is győzködte volna lakosságot, a Református Egyház missziója viszont meghallotta a környékbeliek tiltakozását, és elállt a tervétől.

„Pikó úr pedig „tollat” ragadott és már zajlik is a kommunikáció, mintha valóban ez lett volna a szándéka. A recept nem változik. A lényeg, hogy egyelőre nem terhelik egy újabb ellátóval a környéket. Bármilyen hasonló ötletnél ott leszünk, felhívjuk majd a lakosság figyelmét, hogy ne kísérelje meg a baloldali vezetés újra a helyiek nélküli döntést”

– írták a Józsefvárosi Fidesz oldalán.

A polgármester sejtelmes megfogalmazása azonban nem tette egyértelművé, hogy teljesen elengedi-e a programot, vagy máshol valósul-e meg. Ennek érdekében tisztázó kérdéseket intéztünk az önkormányzat felé, amint válaszolnak, közzétesszük azokat.