Amikor Tarlós István korábbi főpolgármester 2019 őszén rajtra készen átadta a Blaha Lujza tér beruházást utódjának Karácsony Gergelynek, akkor a tervek még tartalmazták a Somogyi Béla utca felújítását. Ám azokat a terveket a baloldal megvágta, így amellett, hogy drágább lett a Blaha Lujza tér rekonstrukciója, még fapados is lett. Ennek a kurtításnak esett áldozatául a Somogyi Béla utca felújítása is.

Mintegy 200 aláírással helyeztek nyomást az önkormányzatra

Júliusban körbejártuk a Somogyi Béla utcát és közel 200 támogató aláírást gyűjtöttünk a felújítás megvalósítása érdekében, ami jelzi, hogy ez egy valós igény amire korábban meg is volt fedezet – mondta a vitában Szilágyi Demeter (Fidesz) önkormányzati képviselő.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Sátly Balázs szerint a lakosok megkérdezése egyenlő a hisztériakeltéssel

Az LMP-ből a Momentumba ejtőernyőzött Sátly Balázs valamilyen furcsa okból hisztériakeltésnek nevezte a lakosok megkérdezését, amire szerinte nem lett volna szükség, hiszen – mint állította – ez mindig is tervben volt és most megtalálták a módját, hogy hogyan csinálják meg. Pikó András szavai azonban világossá tették, hogy valóban veszélyben volt a beruházás. A polgármester állítása szerint lobbizott érte a fővárosnál, de nem sikerült, így kénytelenek voltak átvállalni a fővárostól a 220 milliós költséggel járó fejlesztést.

Fotó: Hírnyolc

Hiába volt rá keret a fővárosnál, mégis a józsefvárosiaknak kell állni a „cechet”

Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője úgy látja a főváros ezzel a lépéssel kihúzott a józsefvárosiak zsebéből 220 millió forintot, amit más fejlesztésre lehetett volna fordítani. Szerinte ez azonban jól példázza, hogy mennyire van „kivéreztetve” Józsefváros, amikor ekkora összeget csak így egy úri gesztussal át tudja vállalni a fővárostól ráadásul úgy, hogy arra korábban már megvolt a fedezet.

Fotó: Hírnyolc

Fontosabb volt a fővároshoz dörgölőzés, mint a józsefvárosiak

Az ellen, hogy a Somogyi Béla utca kikerült a Blaha Lujza tér fejlesztéséből egy pillanatig sem tiltakozott a kerületi baloldali vezetés – véli Sára Botond. Az előző polgármester szerint szomorú, hogy a városvezetésnek megint fontosabb volt a főpolgármesterhez való dörgölőzés, mint kiállni az itt élők érdekei mellett.