Pikó Andrásnak és csapatának szívügye a köztéri vécék, amelyek azonban eddig csak problémát okoztak a kerületieknek. Első körben teleszórták a kerületet kék mobilvécékkel, amelyek azonban rövid időn belül olyan állapotba kerültek, hogy az emberek messzire elkerülték azokat.

A Teleki téri mobilbudiból terjengő bűz a szomszédos lakóházak emeletéig áradt, megkeserítve az ott lakók mindennapjait. Annak az ablaka alá kellene tenni, aki kitalálta ezt az egészet – fakadt ki nyáron egy lakos, aki panasszal fordult az illetékes hivatalokba is, ám ott csak kinevették őt.

Már a környékbeli lakásokban is lehet érezni a mobilvécékből áradó fekáliaszagot

Az aktuális probléma úgy tűnik most megoldódik, hiszen november 7-én elszállították a mobilbudit. Ennek oka, hogy a Teleki téri park bejáratához egy épített köztéri vécé került, ami azonban újabb problémákat okozhat.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Emlékezetes, Pikó András javaslatára hasonló vécét üzemelt be a Blaha Lujza téren is a főváros. Karácsony Gergely főpolgármester még szelfizett is vele egyet, azonban az csakhamar az örömlányok és a drogosok mekkája lett. Utóbbi csoport ráadásul a környéket is rettegésben tartotta.

Bordélyházzá válnak Pikó és Karácsony közvécéi

A Palotanegyedben rendszeresek lettek a kapuberúgások, ugyanis a kábítószeresek így próbáltak csendesebb helyre húzódni a hatóságok szeme elől, hogy aztán ott drogozzanak. Ám nem a Blaha Lujza téri közvécé az egyetlen, amit nem a rendeltetésének megfelelően használnak.

Drog és közösülés: A gyerekek szeme láttára zajlik minden – állítja egy lakó

A Losonci téri vécét az „utcalányok bérelték ki”, hogy ott bonyolítsák a légyottokat, nem törődve azzal sem, hogy az illemhely egy játszótér közvetlen közelében van. A Déri Miksa utcai vécé pedig sokáig azért volt zárva, mert a szerhasználók tönkretették a berendezését.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Eddig tehát nem lehet sikersztoriról beszélni, Pikó azonban valamiért úgy tűnik ragaszkodik a vécéihez.