Újra Gondos Judit lett a Csarnok negyed önkormányzati képviselője. A Fidesz jelöltje 2019 előtt is a körzet képviseletét látta el, a legutóbbi rendes önkormányzati választáson is mindössze 7 szavazattal előzte őt meg Balogh Lajos. A Demokratikus Koalíció képviselője tragikus halála miatt kiírt időközi választáson azonban fölényes győzelemmel sikerült visszavennie a korábbi körzetét.

Gondos Judit a szavaztok 62 százalékát szerezte meg, Pityó Lászlóra mintegy 37 százalék voksolt, Simon György az ISZOMM jelöltjére, pedig 1 százalékot ért el.

A Fideszé a legerősebb frakció

Ezzel az eredménnyel a Fidesz-KDNP pártszövetség frakciója tovább erősödött. Immár 7 képviselőjük van az önkormányzatban. A kettészakadt baloldal Momentum-Párbeszéd frakciója 5 tagú, a szakadár szocialista-DK-s frakció pedig szintén 5 főt számlál.

Üzentek a lakók Pikónak

Az eredmény egyértelmű üzenetet jelent Pikó András polgármesternek is – aki sutba dobta elődei rendpárti politikáját –, hogy rossz az irány. A kerület álladó problémája lett a fokozatosan romló köztisztaság és közbiztonság, a hajléktalanok egyre emelkedő száma, illetve a fejlesztések megtorpanása annak ellenére, hogy több pénz van a kerület kasszájában, mint korábban valaha.